Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

BluTV'yi Warner Bros. Discovery satın aldı

Warner Bros. Discovery, abonelikli video platformu BluTV’yi satın aldığını duyurdu.

BluTV'yi Warner Bros. Discovery satın aldı

Söz konusu duyuru, 2021 yılında discovery+’ın BluTV’de yayına başladığı ve Discovery Inc.’ın, BluTV’nin yüzde 35 hissedarı haline geldiği yatırımın gerçekleşmesiyle başlayan üç yıllık kapsamlı iş ortaklığını takiben gerçekleşti. BluTV’ye daha fazla yatırım yapma opsiyonunu da kapsayan iş ortaklığı, şirketin tamamının satın alınmasıyla sonuçlandı.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN HEYECANLIYIZ"

Warner Bros. Discovery CEE, MENA ve Türkiye Genel Müdürü Jamie Cook, “Önümüzdeki dönem için heyecanlıyız. Türkiye 20 yıldan uzun bir süredir bizim için önemli bir yatırım alanı ve BluTV satınalması, ülkenin ilk yerli abonelikli video platformunu portfolyomuza dahil ediyor. İlgi çekici Türkçe içeriğiyle Warner Bros. Discovery’nin en iyi uluslararası dizi ve programlarından oluşan geniş yelpazenin birleşimi, yerel anlamda başarıyı yakalamak için eşsiz bir formül sunuyor. Birlikte Türk izleyicilere en cazip izleme deneyimini sunuyor, aynı zamanda Türkçe içeriğe erişimi küresel anlamda genişletiyoruz” dedi.

ŞİRKET NELER YAPACAK?

BluTV CEO’su Deniz Şaşmaz Oflaz ise, “BluTV olarak 2021 yılında Discovery Inc. ile başlayan stratejik ortaklığımızın bugün Warner Bros. Discovery markalarından biri olmamızla sonuçlanmasından çok mutluyuz. Türkiye’nin lider yerli abonelikli video platformu olarak ilk günden beri istikrarlı yükselişimiz bizi dünyanın en büyük medya şirketlerinden birinin parçası haline getirdiği için gururluyuz. Bundan sonraki süreçte, bugüne kadar izleyicimize sunduğumuz en iyi yerel hikâyeleri dünyanın en iyi yabancı içerikleriyle harmanlayıp Türkiye’nin en güçlü dijital platform kütüphanesini oluşturacak ve en başarılı yerel hikâyelerimizi dünyayla buluşturacağız” değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynağı : 12punto

abonelik BluTV şirket yatırım