Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cep telefonlarındaki gizli tehlike

. Cep telefonlarına ayrılan süre ve sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte, ruh sağlığı problemleri daha sık gündeme gelmeye başlıyor.

Cep telefonlarındaki gizli tehlike

Gündelik hayatın vazgeçilmezi haline gelen cep telefonları, uzmanlara göre kaygı ve depresyon gibi ruhsal sağlık sorunlarını tetikliyor. Cep telefonlarına ayrılan süre ve sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte, ruh sağlığı problemleri daha sık gündeme gelmeye başlıyor.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre, cep telefonlarıyla aşırı ilgilenmek veya sosyal medyaya fazla vakit ayırmak, yüksek seviyede depresyon ve anksiyeteye maruz kalma riskini artırıyor. Özellikle sosyal medya platformlarının, kullanıcıları ekran başında tutmaya yönelik tasarımının, aslında göründüğü kadar masum olmadığı vurgulanıyor.

Cep telefonlarına ayrılan süre ve sosyal medya kullanımının artması, ruh sağlığı problemlerini kaçınılmaz bir hale getiriyor. Sosyal medya platformları, kullanıcıları sürekli olarak içerik tüketmeye teşvik eden dinamik bir yapıya sahip. Günde ortalama 2,5 saatini sosyal medyaya ayıran birçok kişi, bu süreyi her geçen gün artırıyor. Özellikle ergenlik dönemindeki bireyler, uyanık oldukları sürenin üçte birinden fazlasını telefon ve sosyal medyaya ayırarak ciddi bir bağa sahip oluyor.

Uzman Psikolog Kaan Üçyıldız, konuyla ilgili şu uyarılarda bulundu: "Kişiler, cep telefonu ve sosyal medyaya ayırdıkları zaman dilimini her zaman minimum seviyede tutmaya çalışmalı. Cep telefonlarına ayrılan fazla sürenin ruh sağlığı açısından olumsuz sonuçları olabileceğini bilmeleri gerekir. Sosyal etkileşimi artırmak, telefon yerine fiziksel olarak sosyalleşmeyi tercih etmek önemlidir. Katılım sağlayabilecekleri kişiyi eğlendirecek hobiler edinmek, bu konuda yardımcı olabilir."


Haber Kaynağı : 12punto

araştırma cep telefonu depresyon Psikolog Ruh Sağlığı sağlık Sosyal Medya telefon