Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

ChatGPT kullanıcı sayısında büyük artış: 2 ayda 50 milyon arttı

ChatGPT'nin son iki ayda haftalık kullanıcı sayısında 50 milyonluk bir artış meydana geldi.

ChatGPT kullanıcı sayısında büyük artış: 2 ayda 50 milyon arttı

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka platformu ChatGPT, son iki ay içinde haftalık kullanıcı sayısında 50 milyonluk bir artışla büyük bir sıçrama yaptı. 

Dünya genelinde haftalık 250 milyon kullanıcının platformu iş, yaratıcılık ve öğrenme amaçlarıyla kullandığı bildirildi.

OpenAI'nin son açıklamasına göre, bu artış platforma olan ilginin hızla arttığını gösteriyor. Ağustos sonunda 200 milyon olan haftalık kullanıcı sayısı, Kasım ayına gelindiğinde iki katına çıktı. 

Yatırımcıların ilgisi de bu büyümeyle paralel olarak artıyor. Şirket, yakın zamanda 6,6 milyar dolarlık yeni bir yatırım aldı.

EN BÜYÜK ETKEN OKULLARIN AÇILMASI 

Kullanıcı sayısındaki bu keskin artışta, okulların açılması ve öğrencilerin ChatGPT'yi ödevlerinde kullanmaya başlaması önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Ayrıca, OpenAI'nin gelecekte Apple'ın zeka sistemine entegrasyonu planlanıyor, bu da platformun kullanıcı sayısında daha fazla artış yaşanabileceğini gösteriyor.

Her ne kadar ChatGPT'nin ücretsiz veya ücretli olarak ne kadar kullanıldığına dair kesin veriler bulunmasa da, hizmetin hızla yayılması dikkat çekici. Chip'in haberine göre, bu büyüme ChatGPT'nin geniş kullanım alanlarına ve erişilebilirliğine bağlanıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

ChatGPT ChatGPT yapay zeka uygulaması