Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Disney, Fortnite'ın yapımcısı Epic Games'e 1.5 milyar dolar yatırım yapıyor!

Disney, video oyunu geliştiricisi Epic Games'ten 1.5 milyar dolarlık hisse satın alacağını duyurdu. Bu yatırımla birlikte Disney, Fortnite'ın geniş ve açık oyunlar ile eğlence evreni yaratma planına ortak oluyor.

Disney, Fortnite'ın yapımcısı Epic Games'e 1.5 milyar dolar yatırım yapıyor!

Walt Disney, eğlence endüstrisinin önde gelen şirketlerinden biri olarak, video oyunu geliştiricisi Epic Games'ten 1,5 milyar dolarlık hisse alacağını duyurdu.

Disney'den yapılan açıklamada, iki şirketin Disney hikayelerinin ve deneyimlerinin erişimini daha da genişletecek yeni bir oyun ve eğlence evreni üzerinde işbirliği yapacakları belirtildi.

Açıklamada, Disney'in Epic Games'ten hisse senedi satın almak için 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacağı bildirildi.

Epic Games'in popüler video oyunu Fortnite ile bağlantılı geniş ve açık oyunlar ile eğlence evreni oluşturulacağı vurgulanırken, bu evrenin Fortnite ve 100 milyondan fazla aktif oyuncusu ve yaratıcısıyla birlikte Disney hikayelerini ve deneyimlerini hayata geçireceği ifade edildi.

Disney CEO'su Robert Iger, yatırıma ilişkin değerlendirmesinde, bu adımın Disney'in oyun dünyasına şimdiye kadar attığı en büyük adım olduğunu belirterek, şirketin büyüme potansiyeli için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Epic Games'in Kurucusu ve CEO'su Tim Sweeney de Disney ve Fortnite topluluklarını bir araya getirecek kalıcı, açık ve işbirlikçi bir ekosistem oluşturmak için tamamen yeni bir projede işbirliği yaptıklarını belirtti.


Haber Kaynağı : AA

Disney Epic Games