Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Disney Plus kar etmeye başlayacak! Hedef 7.5 milyon yeni abone!

2023'ün son çeyreğinde 1.3 milyon abone kaybeden ve zarar eden Disney Plus platformunun, yakın zamanda kar etmeye başlayacağı öne sürüldü.

Disney Plus kar etmeye başlayacak! Hedef 7.5 milyon yeni abone!

Disney Plus platformunun 2023'ün son çeyreğinde 1.3 milyon abone kaybettiği ve zarar ettiği açıklanmıştı, ancak son zamanlarda kar etmeye başlayabileceği öne sürülüyor. Operasyon zararlarının 138 milyon dolara kadar indiği tespit edilmiş ve platformun, spor kanalı ESPN ile uzun vadeli yayın anlaşması yapmasının önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Büyük bütçeli yayın platformlarının kar etmeye başlaması genellikle zaman alırken, Disney'in umutlarını bağladığı platformun önümüzdeki çeyrekte tahmini olarak 7.5 milyon abone kazanması bekleniyor. Ayrıca, abonelik paylaşımını oldukça kısıtlı hale getiren şirketin, gelirini önemli ölçüde artıracağı öngörülüyor.

Disney CEO'su Bob Iger, görevine geri döndükten sonra Disney Plus'ın son dönemde bir iyileşme trendine girdiğini ve platformun artan performansının gelecek için umut verici olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, birçok farklı film ve dizi yapımcısıyla yaptıkları ve yapacakları işbirliklerinin, dünyanın en çok izlenen yayın platformu olma hedeflerine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Disney'in, Plus platformunu oyun içerikleriyle birleştirmeyi istediği uzun süredir biliniyordu. Iger, yaptıkları son Epic Games satın alımını şirketin yaptığı en büyük yatırımlardan biri olarak nitelendiriyor. İlk sızıntılara göre, Epic'in Fortnite oyun serisiyle bir işbirliği yapılacak ve bu işbirliğinin sonucunda birçok popüler Disney karakterinin Fortnite'e katılması bekleniyor. Bu proje hayata geçtiğinde, Disney Plus içeriklerinin de bundan yarar sağlaması bekleniyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Disney