Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Disney+ şifre paylaşımına son veriyor!

Disney+ CEO'su Bob Iger, şifre paylaşımını engelleme uygulamasının Haziran ayında başlayacağını açıkladı. Eylül ayında ise tüm ülkelerde yürürlüğe girecek olan uygulama ile hane dışındakilerle şifre paylaşımı için ek ücret ödenmesi gerekecek.

Disney+ şifre paylaşımına son veriyor!

Disney+'ın şifre paylaşımını engelleme uygulamasının başlangıcı, CEO Bob Iger tarafından açıklandı.

Webtekno'da yer alan habere göre, haziran ayında belli pazarlardaki birkaç ülkede başlayacak olan uygulama, eylül ayında tüm ülkelerde yürürlüğe girecek. Bu tarihten itibaren, hane dışındakilerle şifre paylaşımı için ek ücret ödenmesi gerekecek.

2023 yılında Netflix’in başlattığı “şifre paylaşımını engelleme” uygulamasına benzer bir adımın Disney+ tarafından da atılacağı, geçtiğimiz yılın ağustos ayında yapılan bir açıklamayla belirtilmişti. Ancak, Disney+ için bu uygulamanın ne zaman başlayacağına dair kesin bir bilgi bulunmuyordu. CNBC’ye verdiği demeçte Iger, bu konudaki belirsizliği gidermiş oldu.

Şifre paylaşımını engelleme uygulamasının geniş çapta başlamasıyla, Disney+ kullanıcılarının artık şifrelerini ücretsiz olarak paylaşamayacakları belirtildi. Hane dışından bir kişinin eklenmesi durumunda talep edilecek ek ücretin miktarı henüz açıklanmadı. Haziran ayında uygulamanın başlamasıyla birlikte bu ücretin ne kadar olacağı öğrenilecek. Şirket CFO’su Hugh Johnston, uygunsuz paylaşım şüphesi durumunda abonelere uyarı gönderileceğini ifade etti.


Haber Kaynağı : 12punto

Disney Netflix