Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ebeveynler, çocuklarının dijital kimliğini korumak için bu 7 adımı atmalı

Sosyal medya günümüzde ebeveynlerin çocuklarının fotoğraf ve videolarını paylaşmak için yaygın olarak kullandığı bir platform haline geldi. Ancak bu durum, çocukların dijital kimliğini koruma açısından bazı riskler de barındırıyor. Ebeveynlerin, çocuklarının dijital kimliğini korumak için atması gereken adımlar...

Ebeveynler, çocuklarının dijital kimliğini korumak için bu 7 adımı atmalı

Dijital kimlik, kişisel bilgilerin gizliliği ve güvenliği açısından önemlidir.

Günümüz dünyasında çocukların dijital kimliğini korumak ebeveynlerin en önemli sorumluluklarından biridir.

ÇOCUKLARIN DİJİTAL KİMLİĞİNİ KORUMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Güvenli paylaşım yöntemlerini seçin: Çocuklarınızın fotoğraf ve videolarını sosyal medya ağlarında paylaşmak yerine, güvenli özel (şifreli) anlık mesajlaşma uygulamalarını kullanın. Bu uygulamalar, verilerinizi şifreleyerek üçüncü şahısların erişimini engeller.

Paylaşımlarınızı kimlerin görebileceğini sınırlayın: Çocuklarınızın fotoğraflarını tüm sosyal medya takipçilerinizle paylaşmaktan kaçının. Aileniz ve yakın arkadaşlarınızla yakın gruplar oluşturun ve onlardan çocuklarınızın görüntülerini çevrimiçi paylaşmamalarını isteyin.

Konum servislerini kapatın: Evlerinin veya okullarının önü gibi konumunuzu belli edebilecek yerlerde fotoğraf çekmemeye dikkat edin ve telefonunuzdaki/uygulamalarınızdaki konum servislerini kapatın. Bu, çocuklarınızın güvenliğini korumaya yardımcı olacaktır.

Yeterli yaştaysa çocuğunuzdan izin isteyin: Çocuğunuzun herhangi bir fotoğrafını veya videosunu çevrimiçi yayınlamadan önce, onunla bir konuşma yapın ve onayını aldığınızdan emin olun. Ayrıca, diğer ebeveynle konuşun ve fikirlerini sorun.

Paylaşım yaparken seçici olun: Çocuğunuzun görüntülerini paylaşmayı seçerseniz, seçici olun. Mayolu veya banyo sırasındaki görüntüler gibi çocuğunuzun mahremiyetini şimdi veya gelecekte tehlikeye atabilecek belirli fotoğraf veya videoları yayınlamaktan kaçının. Fotoğrafları arkadan çekmek veya koruma için emoji eklemek gibi tekniklerle çocuğunuzun yüzünü gizleyin.

Çevrimiçi hesap güvenliğinizi artırın: Gönderilerinizin görünürlüğünü sınırlandırmak için sosyal medya hesaplarınızın gizlilik ayarlarını düzenleyin. İçeriğinize olan erişimi, yalnızca tanıdığınız kişilerle kısıtlayın ve yabancıların çocuklarınızın fotoğraflarını veya videolarını görüntülemesini engelleyin.

Çocuğunuzun dijital dünyadaki aktivitelerini takip edin: Ebeveynlerine kıyasla daha fazla dijital aktivitede bulunan çocuklar, kendisi ve aile üyeleri için tehdit oluşturabilecek verilerin sızdırılmasına neden olabilir. Olası veri ihlalleri, ailenizle ilgili hassas bilgileri siber suçlulara ve kimlik hırsızlarına ifşa edebilir. Ancak çocuğunuzun dijital aktivitelerini izlemek, onların mahremiyetini ve güvenini göz önünde bulundurarak yapılmalı.


Haber Kaynağı : 12punto

Sosyal Medya tehdit şifre Dijital kimlik çocuk Ebeveyn

İlgili Haberler