Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Elon Musk, yeni X kullanıcılarından paylaşım ücreti alacak!

Elon Musk, X platformunda bot sorununu çözmek için yeni bir adım atıyor: Yeni kullanıcılar, platformda paylaşım yapabilmek için ücret ödeyecek.

Elon Musk, yeni X kullanıcılarından paylaşım ücreti alacak!

X platformunun sahibi Elon Musk tarafından, yeni kullanıcıların paylaşım yapmadan önce bir ücret ödemesi gerektiği doğrulandı. Musk, bu adımın platformdaki bot sorununu çözmek için gerekli olduğunu ve daha önce alınan önlemlerin yetersiz kaldığını ifade etti.

Nairametrics'te yer alan habere göre, Musk, yeni kullanıcıların yazma erişimi için ücret ödemesinin, bot saldırılarını engellemenin tek yolu olduğunu belirtti. Yapay zeka ve trol çiftliklerinin mevcut güvenlik önlemlerini aşabildiğini söyledi, ancak uygulama zamanı ve ücret miktarı hakkında bilgi vermedi.

X, geçtiğimiz Ekim ayında Yeni Zelanda ve Filipinler’deki doğrulanmamış yeni kullanıcılardan yıllık 1 dolar ücret almaya başladı. Bu kullanıcılar platformdaki gönderileri okuyabiliyor, ancak etkileşimde bulunamıyorlardı.

Elon Musk, geçen hafta sosyal medya platformundaki bot hesapları ve trolleri temizleme sürecinin başladığını ve milyonlarca hesabın askıya alındığını duyurdu. Ayrıca, bot olduğu belirlenen hesapların sahiplerinin peşine düşüleceğini ve hukuki işlem başlatılacağını açıkladı. Bu adım, kullanıcı ve reklamcıların botlarla ilgili şikayetlerinin ardından geldi.

Botlar, X platformunda denetim gerektirmeyen, insan olmayan kullanıcılar olarak tanımlanabilir. Musk, bot ve trollerin temizlenmesinin devam ettiğini ve yanlışlıkla askıya alınan meşru hesapların kendisine veya Xeng’e bildirilmesi gerektiğini belirtti. Musk, X Corp’un sorumlu kişilerin peşine düşeceğini ve yasaların tüm gücünü kullanacağını ifade etti.

Musk, platformdaki bot faaliyetleriyle ilgili artan şikayetler nedeniyle, kullanıcı sayısını artırma kutlamalarını azaltabilecek önlemler almaya yönlendirildi. Botlar, X platformunda diğer kullanıcıların gönderilerini beğenme, yeniden paylaşma, takip etme ve mesaj gönderme gibi eylemleri gerçekleştirebiliyorlar. Musk, botlar için bir platform olarak X’i eleştirmiş ve önceki sahipleri bot sayılarını şişirmekle suçlamıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Elon Musk X platformu