Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Elon Musk'a 6 milyar dolarlık şok! Avukatlar Tesla hisselerinin yüzde 11'ini talep ediyor

Elon Musk'ın maaş paketiyle ilgili davada son gelişme şoke etti. Davayı kazanan avukatlar şimdi de 6 milyar dolar değerinde Tesla hissesi istiyor. Bu talep Musk'ı öfkelendirdi ve "Tesla'ya zarar vermekten başka bir şey yapmayan avukatlar 6 milyar dolar istiyor" dedi.

Elon Musk'a 6 milyar dolarlık şok! Avukatlar Tesla hisselerinin yüzde 11'ini talep ediyor

Tesla CEO'su Elon Musk, avukatlarla yaşadığı sorunlar nedeniyle sıkıntı çekiyor. Avukatlar, Musk'ın maaş paketini iptal ettikten sonra şimdi de 6 milyar dolarlık Tesla hissesi talep etti.

Musk'ın maaş paketiyle ilgili tartışmalar uzun bir süredir devam ediyordu. 2008'de, eskiden bir heavy metal grubunda davul çalan Richard Tornetta, Musk'a karşı dava açarak maaş paketinin yönetim kurulu tarafından adil olmayan bir şekilde belirlendiğini iddia etmişti.

Uzun süren bir dava sonucunda, Musk 56 milyar dolarlık maaş paketinden mahrum kaldı. Ancak son günlerde yaşanan yeni gelişme, Musk'ı sinirlendirdi

Avukatlar, hakimden, avukatlık ücreti olarak Tesla hisselerinin yaklaşık yüzde 11'ini talep ediyorlar; bu da 6 milyar doları buluyor.

Delaware'li bir hakime başvuran avukatlar, tazminat paketinin bir kısmının avukatlık ücreti olarak kendilerine verilmesi gerektiğini savunuyorlar. Cuma günü gerçekleşen duruşmada dava çalışmaları için aldıkları ücretin maaş paketinin yaklaşık yüzde 11'i kadar olduğunu belirtti. Bu da yaklaşık 5,96 milyar dolar değerinde Tesla hissesine tekabül ediyor.

Şimdi Delaware Mahkemesi Şansölyesi Kathleen McCormick, tazminat paketinin ne kadarının avukat ücretlerine ayrılabileceğine karar verecek.

Wall Street Journal'ın haberine göre avukatlar, "Davacının avukatına çalışmaları için ödeme yapılmadı ve herhangi bir masrafı veya gideri geri ödenmedi" şeklinde yazdı.

Musk, avukatların talebinden hoşnut değil. Cuma akşamı X'te "Tesla'ya zarar vermekten başka bir şey yapmayan avukatlar 6 milyar dolar istiyor" diye paylaşım yaptı.


Haber Kaynağı : 12punto

Elon Musk tesla