Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

FIFA 2K İle mi anlaştı? Sosyal medyayı sallayan iddiaların gerçeği ne?

EA Sports ile FIFA'nın yollarını ayırması oyun dünyasında büyük yankı uyandırmıştı. FIFA'nın kendi oyunlarını geliştireceği ve EA'nın da EA Sports FC markası ile devam edeceği açıklanmıştı. Bu gelişmenin ardından FIFA'nın hangi firma ile iş birliğine gideceği merak konusu olmuştu.

FIFA 2K İle mi anlaştı? Sosyal medyayı sallayan iddiaların gerçeği ne?

EA ile yollarını ayırdığı iddia edilen FIFA'nın oyun hakları için 2K ile anlaşmış olabileceği yönündeki söylentiler, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Ancak bu söylentilerin kökeni ve doğruluğu konusunda net bilgiler bulunmuyor.

Electronic Arts ile FIFA arasındaki uzun süredir devam eden anlaşmanın sona ermesinin ardından FIFA'nın kendi oyunlarını piyasaya sürme kararı aldığı bilinmektedir. EA, kendi yoluna EA Sports FC markasıyla devam ederken, FIFA'nın gelecek hamleleri merak konusuydu.

Bu iddia, sosyal medyada kısa sürede gündem oldu:

İddialara göre FIFA, söz konusu oyunlar için 2K ile iş birliği yapmış olabilir. Ancak bu iddiaların kaynağı olan Kurakasis'in paylaşımında herhangi bir resmi açıklama bulunuyor. İddiaların temelini oluşturan unsurlardan biri, Kurakasis'in 2002 yerine 2K2 yazmış olmasıdır. Ancak bu, daha çok spekülasyonlara dayanan bir yorum olarak nitelendiriliyor.

Bu söylentilerin yayılmasında, Türkiye'deki oyun sayfalarının paylaşımlarıyla birlikte ortaya çıkan durumun da etkisi olduğu belirtililiyor. Ancak şu an için ne FIFA ne de 2K tarafından resmi bir açıklama yapılmamıştır. Dolayısıyla, söylentilerin gerçeklik payının net olmadığı vurgulanmalı.

EA ile FIFA arasındaki anlaşmanın sona ermesiyle birlikte, KONAMI ve 2K gibi firmaların adı sık sık bu tür dedikoduların içinde geçiyor. Kurakasis'in paylaşımında olası bir 2K - FIFA anlaşmasına işaret ettiği düşünülmektedir. Ancak şu an için kesinleşmiş bir anlaşma olmadığı ve resmi bir açıklama yapılmadığı unutulmamalı.

Ortalığı karıştıran paylaşım şu şekildeydi:


Haber Kaynağı : Webtekno

Electronic Arts FIFA