Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Google Pixel telefonlara Uydu Acil Yardım özelliği geliyor!

Google, bazı Pixel modellerine yeni bir güncellemeyle birlikte uydu bağlantısı sunmaya başladı. Bu güncellemeyle birlikte Uydu Acil Yardım özelliği de Pixel telefonlarda bulunacak.

Google Pixel telefonlara Uydu Acil Yardım özelliği geliyor!

Google, Pixel telefonlarında yeni bir özellik olan "Uydu Acil Yardım" ı sunmaya başladı. Bu özellik, Pixel cihazlarında Ayarlar menüsünde bulunan Güvenlik ve Acil Durum sekmesinde yer alıyor. Yapılan güncelleme ile bu özellik neredeyse tüm Pixel cihazlarına geniş çapta sunuluyor, ancak henüz aktif hale getirilmediği için Uydu Acil Yardım ayarına tıkladığınızda herhangi bir ekran açılmıyor.

9to5Google ekibi, rootlu bir Pixel cihaz üzerinden Google'ın bu özellik için hazırladığı menüye erişim sağladıklarını duyurdu. Uydu Acil Yardım sayfası, kullanıcılara Pixel telefonlarıyla acil servislere mesaj gönderme ve konumlarını paylaşma imkanı sunuyor. Bu özellik, mobil veya Wi-Fi ağına erişim olmadığında dahi kullanılabiliyor.

Sayfa, acil durum hizmetleri dışında başka kişilerle iletişime geçme konusunda henüz bir bilgi vermiyor, ancak Google, Google hesabınızdaki adınızı, telefon numaranızı ve en fazla üç kişinin iletişim bilgilerini acil durum servisleri ve uydu servis sağlayıcılarıyla paylaşacağını belirtiyor.

Uydu Acil Yardım özelliği, hangi ülkelerde desteklendiğiyle ilgili bir Google destek sayfasına bağlantı sunuyor, ancak bu sayfa henüz yayına alınmamış durumda. Ayrıca, Garmin Arama ve Kurtarma Sigortası planına bir bağlantı da mevcut.


Haber Kaynağı : 12punto

google Google Pixel