Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İnsanı robotlar, BMW fabrikasında görev yapmaya başlıyor

Yapılan resmi duyuruyla ABD’deki bir BMW fabrikasında yardımcı insansı robotların görev yapmaya başlayacağı belirtildi.

İnsanı robotlar, BMW fabrikasında görev yapmaya başlıyor

İnsansı robot tarafının nispeten yeni isimlerinden Figure, bugün önemli bir adım atarak ilk ticari anlaşmasını imzaladı ve bu bağlamda geliştirdiği ilk insansı robotunu (Figure 01 adında) ABD Güney Carolina’daki BMW üretim tesisine götüreceğini duyurdu.

BEŞ FARKLI GÖREVDE YER ALACAKLAR

Fabrikada şimdilik yukarıda gördüğünüz robottan kaç tane kullanılacağı bilinmiyor, robotun fabrikada ne yapacağı da henüz tam olarak açıklanmıyor. Figure, TechCrunch’a yaptığı açıklamada ilk aşamada beş farklı göreve odaklanacaklarını aktarıyor, bu robotun fabrikadaki çalışanların yerini alma gibi bir amacı ise bulunmuyor. Figure ve BMW bu tarz bir teknolojinin gerçek üretim sürecindeki performansını görmek istiyor, bundan her iki tarafın da önemli bilgiler toplaması bekleniyor.

KLASİK ROBOTLARDAN FARKLI SİSTEMDE ÇALIŞMA YÜRÜTECEK

Otomobil üretim sürecinde rakipleri gibi sabit robotlardan uzun yıllardır yardım alan ve insansı robot konusunda da geride kalmak istemeyen Almanya merkezli dev otomobil üreticisi, insansı robotlar ile otomasyon sürecini daha “dinamik” hale getirmeyi amaçlıyor yani değişen şartlara daha uyumlu çözümler hedefliyor. İnsansı robotlar özel yapay zeka sistemleri ve görsel algılama yetenekleriyle klasik robotlardan farklı olarak değişen şartlara daha rahat şekilde uyum sağlayabiliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD fabrika otomobil robot Teknoloji yapay zeka