Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

iOS 17.4 Beta 1 iPhone'ları kilitliyor!

Apple'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı iOS 17.4 Beta 1 güncellemesi, bazı iPhone modellerinde kilitlenme sorununa yol açıyor. Güncellemeyi yükleyen bazı kullanıcılar, telefonlarının kilitlendiğini ve dokunmatiğin çalışmadığını bildiriyor.

iOS 17.4 Beta 1 iPhone'ları kilitliyor!

iOS 17.4 Beta 1 güncellemesi geçtiğimiz günlerde kullanıcılara sunuldu. Ancak, bu yeni paketin bazı iPhone modellerini etkileyerek kilitlediği rapor ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde dağıtılan iOS 17.4 Beta 1 güncellemesi, birkaç önemli yenilik ve hata düzeltmesi içermekte. Ancak, güncellemenin yüklenmesinin ardından bazı iPhone modellerinin kitlendiği bildiriliyor.

Geçen hafta sunulan güncelleme ile birlikte, kronometrelerin Canlı Etkinlik olarak takip edilebilmesi gibi önemli yenilikler kullanıcılara sunuldu. Ayrıca, Dinamik Ada'da kronometrenin gösterilmesi için etkinleştirilebilecek özellikler de getirildi. Güncelleme ayrıca, 118 adet yeni emoji içermekte.

Ancak, Sihirli Elma Editörü Taha Karaca'nın güncellemeyi yükledikten sonra karşılaştığı ilginç bir hata, iPhone'unun kilitlenmesi ve dokunmatiğin çalışmamasıydı. Ayrıca, cihazın kablo ile şarj almadığını, bu nedenle kablosuz MagSafe'i kullanmak zorunda kaldığını da paylaştı.

Uzun süren çabaların ardından sorun çözülemedi, bu yüzden cihazı bilgisayara bağlayarak sıfırlamak zorunda kaldı ve iOS 17.3 sürümüne geri dönerek yeni bir kurulum gerçekleştirdi. Ancak, Apple bu hataya dair henüz bir açıklama yapmış değil.

Beta paketlerinde bu tür sorunların yaşanması normaldir, çünkü Apple, kararlı sürümü kullanıcılara sunmadan önce yeni özelliklerini beta güncellemelerinde test eder. Beta 2'de dokunmatik hatasının giderilmesini beklemekteyiz.

iOS 17.4 güncellemesi aslında Apple için önemli, çünkü Avrupa Birliği, Digital Markets Act (Dijital Piyasalar Kanunu, DMA) kapsamında App Store dışından uygulama yükleyebilme imkanı sunmasını zorunlu kılıyor. Sideloading desteği ise iOS 17.4 kararlı sürümü ile açılacak.


Haber Kaynağı : 12punto

Apple Avrupa Birliği iOS 17 Apple iPhone