Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kuzey Koreli hackerlar Güney Koreli çip üreticilerini hedef aldı!

Güney Kore Milli İstihbarat Teşkilatı (NIS), Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının ülkedeki iki çip üreticisi firmayı hacklediğini duyurdu. Saldırılarda ürün tasarımları ve tesis fotoğrafları çalınmış olabilir.

Kuzey Koreli hackerlar Güney Koreli çip üreticilerini hedef aldı!

Güney Kore, ülkedeki iki çip üreticisi firmanın Kuzey Koreli bilgisayar korsanları tarafından hedef alındığını duyurdu.

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Milli İstihbarat Teşkilatı (NIS) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 2023 Aralık ve geçen ay içinde iki çip ekipmanı şirketinin sunucularına sızdığı ve ürün tasarımları ile tesis fotoğraflarını ele geçirdiği belirtildi.

Açıklamada, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının ülkenin silah, füze ve uydu programlarına ilişkin Güney Koreli çip üreticisi firmaları hedef alabileceği yönünde bir değerlendirme yapıldı. Bu kapsamda, "Kuzey Kore'nin, yaptırımlar nedeniyle çip temininde güçlük yaşadığı için kendi çiplerini üretmeye yönelebileceği" ifade edildi.

NIS'in açıklamasında, çip ve çip parçaları üreten şirketlerin, siber saldırılara karşı tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının, Güney Kore başta olmak üzere birçok ülkenin sanal varlıklarına, resmi evraklarına ve savunma sanayisi faaliyetlerine yönelik saldırılar düzenlediği biliniyor.

Öte yandan, söz konusu bilgisayar korsanlarının 2016 yılından bu yana yaklaşık 3 milyar dolar değerinde sanal varlık çaldığı belirtildi.

Uluslararası gözlemciler, çalınan bu paraların Kuzey Kore'nin yaptırımlara tabi tutulan nükleer ve füze programlarına kaynak sağlamak amacıyla kullanılmış olabileceğini ifade etti.


Haber Kaynağı : AA

güney kore kuzey kore Milli İstihbarat Teşkilatı siber saldırı