Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Microsoft, Taylor Swift’in sahte görüntülerini oluşturan güvenlik açığını kapattı

Microsoft, Azure Face API’sinin kötüye kullanılmasını önlemek için gerekli güncellemeleri yaptı. Taylor Swift ve diğer ünlülerin çıplak görüntülerinin oluşturulduğu grup, Microsoft Designer tarafından ortaya çıkarıldı.

Microsoft, Taylor Swift’in sahte görüntülerini oluşturan güvenlik açığını kapattı

Kısa bir süre önce deepfake ile hazırlanan görüntüler, internet ortamında geniş yankı buldu. Sahte pornografik içerik üretiminde sıkça kullanılan deepfake teknolojisi, son zamanlarda Taylor Swift'in bu yöntemle oluşturulan görüntüleriyle ilgili tartışmalara neden oldu. Swift, konuyla ilgili yasal adımlar atacağını duyurdu. Microsoft tarafından bu tür görüntülerin oluşturulmasında kullanılan açık ise kapatıldı.

Sorunun kaynağı da bu bağlamda ortaya çıktı ve Microsoft, Azure Face API'sine gerekli güncellemeleri gerçekleştirdi.

Güvenlik açığı, Microsoft Designer tarafından oluşturulan yapay zeka destekli müstehcen kadın görüntülerinin paylaşıldığı bir gruptan çıkmasından sonra fark edildi. Kötü niyetli kişilerin, Azure Face API'sini kullanarak Taylor Swift ve diğer ünlülerin çıplak fotoğraflarını ve videolarını oluşturduğu düşünülmekte.

Sahte görüntüler, kısa süre içinde milyonlarca kullanıcıya ulaştı ve eleştirilerin ardından X platformu, Taylor Swift aramalarını engelledi. Facebook ve Instagram gibi uygulamalarda da paylaşılan görüntüler, bu platformlardan da kaldırıldı.


Haber Kaynağı : 12punto

Deepfake Microsoft Instagram Taylor Swift yapay zeka