Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Milyonlarca Discord mesajı internet kazıcı tarafından toplandı!

İnternet kazıma şirketi Spy.pet, 14.000'den fazla Discord sohbet sunucusundan 4 milyardan fazla herkese açık mesaj toplayarak bu verilere erişim sağladı.

Milyonlarca Discord mesajı internet kazıcı tarafından toplandı!

İnternet kazıma şirketi Spy.pet’in, 14.000’den fazla Discord sohbet sunucusundan dört milyardan fazla herkese açık mesaj topladığı ve bu verilere erişim sağladığı bildirildi. Yaklaşık 620 milyon kullanıcı tarafından yapılan bu mesajların, Kasım 2023’ten itibaren toplanmaya başlandığı ve sürecin devam ettiği ifade ediliyor. Discord’un, IRC’nin gelişmiş bir versiyonu olduğu ve bu tür verilerin zaten kamuya açık olduğu, dolayısıyla botlar aracılığıyla toplanmasının mümkün olduğu belirtiliyor.

The Register'in haberine göre, Spy.pet’in, kullanıcıların profillerini, takma adlarını, cinsiyet zamirlerini, bağlı hesaplarını ve katıldıkları Discord sunucularını içeren verileri sunduğu ve bu bilgilere erişim için ücret talep ettiği aktarılıyor. Kullanıcıların, profillere göz atmak, konuşma arşivlerine ulaşmak ve sunucuları aramak için kredi satın alması gerektiği, her kredi için bir sent ödenmesi gerektiği ve bir kullanıcı profiline erişimin on krediye mal olduğu kaydediliyor. Ödemelerin yalnızca kripto para ile yapıldığı vurgulandı.

Spy.pet’in, kurumsal müşterilere yönelik özel bir hizmet sunduğu ve bu hizmetin, yapay zeka modellerini eğitmek veya istihbarat toplamak isteyenler için olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, Spy.pet’in Coinbase üzerinden bağış kabul ettiği ancak bu yöntemin artık kullanılmadığı, web sitesinin DDoS saldırılarına maruz kaldığı ancak bunların siteye minimal zarar verdiği belirtildi.

Spy.pet’in web sitesinde, TempleOS geliştiricisi Terry Davis’in dans ettiği bir videoya bağlantı, “şeffaflık” kelimesini içeren bir sayfa ve Örümcek Adam 2 filmindeki bir sahneye bağlantı gibi ilginç içeriklerin yer aldığı bildirildi.

Spy.pet’in, Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kapsamında bazı maddeleri gözden geçirmesi gerekebileceği ve ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) çocukların verilerinin toplanması ve satılması konusunda ciddi adımlar attığı ifade edildi.

Discord’un, Spy.pet’in hizmetlerini incelediği ve hizmet şartları ile topluluk kurallarının ihlal edilip edilmediğini araştırdığı, bu konuda bir ihlal tespit edilirse gerekli adımların atılacağı belirtiliyor. Devam eden bir soruşturma olduğu için daha fazla yorum yapılamayacağı aktarıldı.


Haber Kaynağı : 12punto

Avrupa Birliği Discord Kripto para yapay zeka