Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

NASA'da işten çıkarma dalgasına kapıldı!

NASA, Jet İtki Laboratuvarı'nda çalışan 530 kişiyi işten çıkararak Amazon, Meta ve Google gibi teknoloji devlerine katıldı. Bu sayı, laboratuvarın iş gücünün yüzde 8'ine denk geliyor.

NASA'da işten çıkarma dalgasına kapıldı!

NASA, diğer şirketler gibi, çalışanlarıyla yollarını ayırdı. NASA'nın Jet İtki Laboratuvarı, iş gücünün %8'ine denk gelen 530 çalışanını işten çıkardı.

Ayrıca, NASA da Amazon, Meta, Google gibi şirketler gibi çalışanlarıyla yollarını ayırdı. 530 çalışanın yanı sıra, 40 yüklenici de iş dışı bırakılacak. NASA'nın Jet İtki Laboratuvarı'nda, işten çıkarmaların hem teknik hem de destek alanlarında gerçekleşeceği belirtildi.

JPL, NASA'nın Mars'taki Curiosity ve Perseverance gezginlerinin misyonlarında yer alıyor. Bu nedenle, işten çıkarmaların bu projelerde ve gelecekteki projelerde hissedilmesi bekleniyor.

Perseverance keşif aracı, Mars'ın yüzeyinden örnekler topluyor ve bu Mars projesiyle Dünya'ya getirilmesi amaçlanıyor. Bağımsız bir inceleme kurulu tarafından yapılan denemelerde, bu projenin 2030'a kadar başlaması durumunda 8 milyar ila 11 milyar dolar arasında bir maliyete sahip olacağı keşfedilmişti.



Haber Kaynağı : 12punto

amazon işten çıkarma NASA