Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

NASA'nın uzay aracı yangın güvenliği deneyi alevler içinde son buldu!

NASA'nın 8 yıllık uzay aracı yangın güvenliği deneyleri, son deneyin kontrolden çıkarak alevler içinde sona ermesiyle tamamlandı.

NASA'nın uzay aracı yangın güvenliği deneyi alevler içinde son buldu!

NASA, 2016 yılından beri yer çekiminde alevin nasıl davrandığını anlamak amacıyla deneyler gerçekleştiriyor. Ancak en son gerçekleştirilen deney, beklenenin aksine planlandığı gibi gitmedi.

NASA'nın Saffire olarak adlandırdığı Uzay Aracı Yangın Güvenliği Deneyleri (Spacecraft Fire Safety Experiments), sonuçları paylaşıldığında, 9 Ocak'ta atmosfere giriş yapan Northrop Grumman Cygnus uzay aracının yanmaya başladığı belirlendi.

Bu deneylerin sonuçları, gelecekte kullanılacak uzay araçlarının ve giysilerinin tasarımında önemli rol oynayabilir. Uzayda farklı malzemelerin alev alıp almayacağı veya nasıl tepki vereceği gibi soruların yanıtları, bu deneylerin önemini artırıyor.

Saffire deneyleri, NASA'nın Cygnus kargo uzay aracının içinde gerçekleştirildi ve Dünya yörüngesindeki astronotlar için tehdit oluşturmuyordu. Yangın, küçük bir alanda kontrollü olarak oluşturuldu.

Araştırma Merkezi proje yöneticisi Gary Ruff, deneyin akış ünitesinin bir rüzgar tüneli olduğunu ve havayı içinden geçirdiklerini, test koşulları ayarlandıktan sonra ince bir tel üzerinden elektrik akımı verilerek malzemelerin tutuştuğunu belirtiyor. Ünite içinde bulunan kameralar sayesinde alevler gözlemleniyor.

Son deney olan Saffire-VI, geçen yılın ağustos ayında gönderilmişti. Son deneyle birlikte 8 yıllık bir dizi deney sona ermiş oldu.

Önümüzdeki on yıl boyunca gerçekleştirilecek olan keşif ve bilimsel misyonlar, astronotların uzayın derinliklerine ve daha önce keşfedilmemiş yerlere gitmesine olanak tanıyacak. Saffire deneylerinin sona ermesine rağmen, NASA yangın etkileri hakkında önemli deneyimler kazandı ve bu, gelecekte daha iddialı görevler için doğru araçların ve ekipmanların tasarlanmasını sağlayacak.


Haber Kaynağı : 12punto