Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

O şifre türü yasaklandı!

Birleşik Krallık, tüketicileri siber saldırılara karşı korumak için yeni bir yasa yürürlüğe koydu. Bu yasa, 29 Nisan 2024'ten itibaren telefon, televizyon ve akıllı kapı zili gibi internet bağlantılı cihazlarda "12345" gibi kolay tahmin edilebilen şifrelerin kullanımını yasaklıyor.

O şifre türü yasaklandı!

Birleşik Krallık’ta, tüketicilerin artan siber tehditlere karşı korunması amacıyla yeni bir yasa yürürlüğe girdi.

"12345" YASAKLANDI

Bu yasa, internet bağlantılı cihazlarda “12345” gibi kolay tahmin edilebilen şifrelerin kullanımını yasaklıyor. Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı, bu yasanın tüketicileri bilgisayar korsanlığı ve siber saldırılardan korumak için pazartesi günü itibarıyla yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Sözcü'de yer alan habere göre, yeni düzenlemeler, telefon, televizyon ve akıllı kapı zili üreticilerinin, cihazlarını siber suçluların erişimine karşı yasal olarak korumalarını zorunlu kılıyor. Üreticilerin, cihazları için benzersiz şifreler oluşturması veya kullanıcıların kendileri tarafından şifre tanımlanabilmesi gerekecek3. Ayrıca, üreticilerin herhangi bir güvenlik sorunu oluştuğunda tüketicilere nasıl bildirileceği konusunda bilgi sağlamaları ve gerekli iletişim kanalını kurmaları bekleniyor.

4 ÜLKEDE DAHA GEÇERLİ OLACAK

Bu yasa, Birleşik Krallık’ta 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi ve İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’da geçerli olacak.


Haber Kaynağı : 12punto

Birleşik Krallık bilgisayar Galler Güvenlik sorunu İngiltere irlanda İskoçya siber saldırı