Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

OpenAI, NYT'ye karşı dava açmak için ChatGPT'yi hackledi mi?

OpenAI, The New York Times'ın (NYT) telif hakkı ihlali iddiasıyla açtığı davaya yanıt verdi. OpenAI, NYT'nin iddialarının gazetecilik standartlarını karşılamadığını ve gazetenin OpenAI ürünlerini "hacklemek" için birini para ile tuttuğunu savundu.

OpenAI, NYT'ye karşı dava açmak için ChatGPT'yi hackledi mi?

New York Güney Bölge Mahkemesi'ne sunulan belgelere göre, OpenAI, The New York Times'ın telif hakkı ihlali iddiasıyla açtığı dava hakkında reddetme talebinde bulundu. Şirket, gazetenin iddialarının gazetecilik standartlarını karşılamadığını savundu ve şirketin ürünlerini "hacklemesi" için para ödendiğini iddia etti.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden biri olan The New York Times, OpenAI ve Microsoft'a karşı 27 Aralık 2023'te yapay zeka teknolojilerinin izinsiz kullanılması ve telif hakkı ihlali iddiasıyla dava açmıştı.

Gazete, OpenAI'ın, milyonlarca yayınlanan makalesini izinsiz olarak kullanarak, haber kuruluşlarıyla rekabet eden sohbet robotlarını eğittiğini öne sürmüştü.

Bu durum, The New York Times'ın yazılı eserlerinin telif hakkı sorunları nedeniyle ChatGPT ve diğer popüler yapay zeka platformlarının geliştiricilerine dava açan ilk büyük medya kuruluşu olduğu anlamına geliyor.

 


Haber Kaynağı : AA

ChatGPT New York Times