Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

OpenAI'ın ChatGPT'si mi yoksa Google'ın Bard'ı mı daha iyi?

ChatGPT, Bard'a göre çok daha önce piyasaya sürülmüş olsa da son raporlar, Bard'ın yapay zeka modeli Gemini ile aradaki farkı kapattığını gösteriyor.

OpenAI'ın ChatGPT'si mi yoksa Google'ın Bard'ı mı daha iyi?

Üretken yapay zeka devrimi bu yılın belki de en çok konuşulan konusu haline geldi. ChatGPT'nin başlattığı bu devrim pek çok şirketin yapay zeka modelini geliştirmesiyle devam etti ve en son Google Gemini'yi tanıttı. Google'ın sohbet botu Bard ise ilk etapta çok beğenilmemişti.

ChatGPT ise ücretsiz versiyonda GPT 3.5'i kullanıyorken, ücretli versiyonda GPT-4 temelli bir yapay zekaya sahip. 

ChatGPT'nin ilk yılı doldu ve dünyanın en çok konuşulan konusu haline gelmeyi başardı. Yayınlandığı gün milyonlarca aktif kullanıcı sebebiyle çöken, daha sonra altyapısını geliştirip çok daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde kullanıcıların sorularını yanıtlayan ChatGPT'nin en büyük sorunu ise internete anlık bağlı olmaması ve 2021'den yeni bilgilere ulaşamamasıydı. 

OpenAI buradaki engeli, pro versiyonda GPT-4 ile çevrim içi bilgilere ulaşma sağlayarak çözmüştü. 

Google'ın Bard'ı ise ilk etapta çok da iyi cevaplar veremiyordu. Google da bu sorunu gelişmiş yapay zekası Gemini ile çözülüyor. 

ChatGPT Plus ve Gemini Pro, gelişmiş dil modellerine dayanan çok gelişmiş sohbet botları olarak gösterilebilir. Her iki modelin de 'pro' ve 'plus' versiyonları şirketlerin sunduğu en yeni ve en iyi seçenekler ve sorgulara önceki versiyonlara kıyasla daha hızlı ve daha iyi yanıt verebiliyor. En önemlisi, her ikisi de yalnızca 2021 yılına kadar internette ne olduğunu bilmek yerine, güncel bilgiler üzerine eğitildiler.  

Öte yandan her ikisi de eşit değil, örneğin Bard tamamen ücretsiz sunuluyorken, GPT-4 destekli ChatGPT Plus'a erişmek için aylık ödeme yapmak gerekiyor. Bir diğer yandan Gemini Pro ile desteklenen Bard, ChatGPT Plus'ın bazı yeteneklerine sahip değildir. Bir metni işleyerek fotoğraf ve video gibi seçeneklerle yanıt verebilen ChatGPT'ye kıyasla Bard bunları yapamaz ama Google'a göre 'Gemini Ultra' ile bu mümkün hale gelecek. Google daha Gemini Ultra'yı yayınlamadı ancak ilerleyen dönemde kullanıma açılacak.

Her iki sohbet botu da bazen 'basit ya da karmaşık' isteklere cevap vermekte zorlanabiliyor. Ancak Bard, ChatGPT'ye kıyasla biraz daha yavaş bir deneyim sunuyor.

Bu anlaşılır çünkü her iki şirkette yapay zekalı botlarının verebileceği yanıt türlerine sınırlılıklar getirdi. Güvenlik politikaları, telif hakkı ihlalleri ve ırkçı saldırılar gibi durumların önüne geçmek için özel bir bariyer var. Bu da cevap süresini uzatıyor.

Bard'ın avantajları:

  • Ücretsiz ve bu versiyon da internete erişim olduğu için yeni bilgiler hakkında da sorular sorulabiliyor.
  • Bard'a ses girişi yapmak mümkün, yani konuşarak yazılabiliyor.
  • Oluşturulan metin dışa aktarılabiliyor.

ChatGPT'nin avantajları:

  • Çok daha eski ve isteğe göre değişen versiyonları var.
  • Bard'a kıyasla daha tutarlı cevaplar verebiliyor.
  • Kullanımı daha kolay.
  • Ücretli versiyonda metinden görsel ya da video oluşturmak mümkün.
  • Sürekli yeni bir güncelleme ile daha da gelişiyor.

Haber Kaynağı : 12punto

AI Bard ChatGPT google

İlgili Haberler