Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Oscar dolandırıcılara dikkat! Kimlik avına karşı öneriler

Oscar adayı filmlere olan ilgiyi fırsata çeviren dolandırıcılar, kimlik avı saldırıları için sahte web siteleri hazırlıyor. Kaspersky uzmanları, bu tür dolandırıcılıklardan kaçınmak için kullanıcılara uyarılarda bulundu.

Oscar dolandırıcılara dikkat! Kimlik avına karşı öneriler

Kaspersky uzmanları, Oscar töreninin halkın aday filmlere olan ilgisini artırmasıyla birlikte, dolandırıcılara karşı kimlik avı tuzağından kaçınmaya yönelik önerilerde bulundu.

2023 yılının en iyi filmlerinin ödüllendirileceği 96. Akademi Ödülleri'nin 10 Mart'ta Hollywood'daki Dolby Tiyatrosu'nda gerçekleştirileceğini belirtiyorlar.

Oscar adayı filmlerin popülaritesinden faydalanan dolandırıcılar, bu filmlere ücretsiz erişim vaadiyle kimlik avı web siteleri hazırlıyorlar. Bu siteler, kullanıcıları kredi kartı bilgilerini vererek abonelik işlemine yönlendiriyorlar. Ancak, kullanıcılar bu bilgileri verdikten sonra filmlere erişemiyor ve kişisel bilgileri dolandırıcıların eline geçiyor. Bu tür aldatıcı uygulamalar, mağdurlara yetkisiz işlemler ve mali kayıplar yaşatabiliyor.

Kaspersky uzmanları, kimlik avından kaçınmak için şu basit önerileri sunuyor:

Web sitesinin yasallığını doğrulamak: Film izleme veya indirme işleminden önce, web sitesinin güvenilirliğini kontrol etmek önemli. Çevrimiçi incelemeleri kontrol etmek veya güvenilir platformları tercih etmek faydalı olabilir. Eğer bir site yeni çıkan filmlere ücretsiz erişim vaat ediyorsa, bu durumda dikkatli olunmalı. Ücretsiz erişim için banka bilgilerinin istenmesi durumunda ise, bu tür sitelere şüpheyle yaklaşılmalı.

Güvenilir güvenlik çözümleri kullanmak: Saygın antivirüs yazılımları ve web güvenlik araçlarını yükleyerek cihazlarınızı koruyabilirsiniz. Bu tür programlar kimlik avı sitelerini tespit edip engelleyebilir ve kötü niyetli web sitelerinden kaçınmanıza yardımcı olabilir.


Haber Kaynağı : AA

Akademi Ödülleri Hollywood Kaspersky Oscar