Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sahte LastPass uygulaması App Store'da! Dikkatli olun

Parola yöneticisi LastPass, Apple'ın App Store'da "LassPass Password Manager" adlı sahte bir klon uygulamanın varlığını duyurdu. Sahte uygulama, LastPass'in markasını ve kullanıcı arayüzünü kopyalıyor ve kullanıcıların kişisel bilgilerini çalmaya çalışıyor.

Sahte LastPass uygulaması App Store'da! Dikkatli olun

Parola yöneticisi LastPass, Apple'ın App Store güvenlik incelemesini geçen kötü niyetli bir klon olan "LassPass" adlı sahte bir versiyonunun varlığını duyurdu.

Şirket, sahte uygulamanın geliştiricisinin Parvati Patel olarak listelendiğini ve LastPass'in markasını ve kullanıcı arayüzünü kopyaladığını belirtti. Gerçek LastPass uygulamasının geliştiricisi ise LogMeIn Inc. Şirket, sahte uygulamanın mümkün olan en kısa sürede App Store'dan kaldırılması için çalıştığını ve Apple'ın da zaten bu adımı attığını belirtti.

Bu durum, LastPass'in güvenliğini etkileyen ilk olay değil. Ekim 2022'de, kullanıcıların parola kasalarının çalındığı bir dizi ihlal yaşanmıştı. Ancak, kasaların şifresi kırılamamıştı, bu nedenle bilgisayar korsanları yalnızca ana şifreyi tahmin ederek veya kırarak erişebiliyordu.

Apple'ın sıkı kontrolleri göz önüne alındığında, App Store'da bu tür yüksek profilli sahte uygulamaların bulunması nadir görülen bir durumdu. Ancak Google'ın Play Store'unda, sık sık sahte ve kötü niyetli uygulamaların bulunduğu biliniyor. Son zamanlarda, arama kayıtlarını ve SMS mesajlarını çalan kötü amaçlı yazılımlar içeren sahte sohbet uygulamaları gibi 6 kötü niyetli Android uygulaması tespit edilmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Apple App Store