Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Starlink uyduları Dünya'yı tehdit ediyor mu? NASA fizikçisi uyardı!

Eski bir NASA fizikçisi, Elon Musk'ın Starlink uyduları gibi mega uydu ağlarının Dünya'nın manyetosferini bozabileceği ve insanlığı ölümcül kozmik ışınlara maruz bırakabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Starlink uyduları Dünya'yı tehdit ediyor mu? NASA fizikçisi uyardı!

Eski bir NASA fizikçisi olan Doktor Sierra Solter-Hunt’ın, Elon Musk’ın Starlink uyduları gibi mega uydu ağlarının Dünya’nın manyetosferini bozabileceği ve insanlığı ölümcül kozmik ışınlara maruz bırakabileceği konusunda uyarıda bulunduğu bildiriliyor. Uyduların, her saat başı 1,3 ton uydu kalıntısı ile Dünya atmosferini yakarak yörüngede metal bir “iletken parçacık” tabakası oluşturduğu iddia edildi.

TRT'nin Wionews'ten aktardığına göre, Gökbilimcilerin bu Mart ayında yaptığı son tahminlere göre, şu anda yörüngede 5 bin 504 Starlink uydusu bulunuyor ve bunların 5 bin 442’si çalışır durumda2. Ancak, on binlerce uydu daha fırlatılması planlanıyor. Solter-Hunt, bu uydulardan gelen parçacıkların, yaşam döngülerinin sonunda Dünya atmosferinin manyetik alanını bozabileceğini veya hapsedebileceğini belirtildi.

Bu durumun “ekstrem bir durum” olduğunu ifade etmesine rağmen, yüklü metal tozu tabakasının Mars ve Merkür’ün kaderlerine benzer bir "atmosferik aşınma"ya yol açabileceği endişesi taşınıyor. Bu konuda yapılan araştırmalar, Starlink uydularının Şubat 2022’de yaşanan kayıplarının, orta dereceli jeomanyetik fırtınaların düşük Dünya yörüngesindeki varlıkları nasıl olumsuz etkileyebileceğini gösteriyor.



Haber Kaynağı : 12punto

Elon Musk starlink uyduları Starlink NASA