Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Temiz toplu taşıma adına önemli adım! Çin'in bin km menzilli hidrojen yakıtlı treni, test sürüşünü tamamladı

Çin, 1.000 kilometre menzile sahip hidrojen yakıtlı treninin test sürüşünü başarıyla tamamladığını duyurdu.

Temiz toplu taşıma adına önemli adım! Çin'in bin km menzilli hidrojen yakıtlı treni, test sürüşünü tamamladı

Daha temiz toplu taşıma için önemli bir adım olarak nitelendirilen test sürüşü, Çin'in ilk yerli hidrojen yakıtlı tren projesi kapsamında gerçekleştirildi. Test sürüşü Changchun şehrinde yapıldı ve trenin menzilinin 1.000 kilometre olduğu belirtildi.

Webtekno'nun haberine göre, elektrikli veya hidrojen yakıtlı araçlar denildiğinde akla ilk olarak otomobiller gelse de, kamyonlar, otobüsler ve trenler gibi farklı araçlar için de alternatif enerji kaynaklarının kullanımı için çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalardan biri de CRRC Changchun Demiryolu Araçları tarafından geliştirilen hidrojen yakıtlı tren. 1.000 kilometre menzile sahip olan bu trenin ilk test sürüşü başarıyla tamamlandı.

FARKLI KOŞULLARDA TEST EDİLDİ

Fosil yakıtlar kullanan veya elektrik hatlarına ihtiyaç duyan trenlerin aksine bu tren, hidrojen enerjisi kullanıyor. Bu sistem, güçlü ve uzun süreli bir güç ünitesi sunuyor. Testlerde elde edilen sonuçlara göre araç, kilometrede 5kWh enerji harcıyor ve küresel enerji verimliliği standardını da sağlıyor.

Test sürüşünden önce araç, -25 dereceden 35 dereceye kadar farklı koşullarda test edildi. Ayrıca bu süreçte aracın titreşim direnci, elektromanyetik uyumluluk ve yangın güvenliği açısından da test edildiği belirtiliyor. Aracın menzilinin ise 1.000 kilometrenin üzerine çıkabildiği ve bunun da yakıt ikmali için durmayı daha az gerektirdiği ifade edildi.


Haber Kaynağı : 12punto

fosil yakıt toplu taşıma Çin