Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TikTok'tan müstehcen içeriklere karşı sert yaptırımlar!

TikTok, platformda müstehcen içeriklere karşı gelişmiş yapay zeka ve insan moderasyonu kullanarak mücadele ediyor.

TikTok'tan müstehcen içeriklere karşı sert yaptırımlar!

TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, şirketin müstehcen içerikleri tespit ve önleme konusunda gelişmiş yapay zeka teknolojilerini kullandığını belirtti. Gelen, platformlarında çıplaklık, cinsel faaliyetler ve teşhircilik gibi kuralları ihlal eden içeriklere izin verilmediğini ve bu tür içerikleri tespit ettiklerinde ilgili hesaplara cezai yaptırımlar uyguladıklarını açıkladı.

TikTok'un ana hedefinin yaratıcılığa ilham vermek ve kullanıcıların keyifli vakit geçirmesini sağlamak olduğunu belirten Gelen, içerik üreticilerini teşvik etmek ve yaratıcı projelerle desteklemek için 2024'te de çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, kullanıcı deneyimlerini daha kişisel ve güvenli hale getirmek için çalışmalarının devam edeceğini ve platformun sunduğu faydayı artırmak için yerelleşme çabalarına odaklanacaklarını söyledi.

Güvenli dijital deneyimleri sağlamak adına TikTok'un farklı önlemler, tedbirler ve araçlar geliştirdiğini vurgulayan Gelen, aile eşlemesi, ekran süresi yönetimi ve içerik filtreleme gibi seçeneklerin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, platformun genç kullanıcılarının ekran süresini sınırlayan ve içerik görüntülemek için şifre gerektiren özelliklerin olduğunu açıkladı.

TikTok'un kullanıcı güvenliğine büyük önem verdiğini vurgulayan Gelen, platformda uygunsuz içerikleri tespit etmek ve hesapları kapatmak için moderasyon ekibi ve yapay zeka tabanlı sistemle çalıştıklarını söyledi. Geçen yıl Türkiye'de yaklaşık 16,5 milyon içeriğe ilişkin aksiyon aldıklarını belirten Gelen, müstehcen içerikleri tespit etme ve önleme konusunda kararlı olduklarını ve bu tür içeriklere kesinlikle izin vermediklerini vurguladı.


Haber Kaynağı : AA

Müstehcen TikTok yapay zeka