Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Windows 11'de Android uygulama desteği sonlanıyor!

Microsoft, Windows 11'de 2021 yılında kullanıma sunduğu Android uygulama desteğini 5 Mart 2025'te kaldırıyor.

Windows 11'de Android uygulama desteği sonlanıyor!

Microsoft, Windows 11'in Android uygulama desteğini kaldırmaya karar verdi. Şirketin bu adımı, 2021 yılında kullanıma sunulan bu özelliğin sona erdirilmesiyle dikkat çekti. Android uygulama desteği, kullanıcıların bilgisayarlarında Android uygulamalarını çalıştırmasına olanak tanıyordu.

Microsoft'un bu etkili özelliği, ilk kez 2021 yılında hayata geçirilmişti. Bazı geliştiriciler, uygulamalarını Microsoft Store üzerinden Windows 11 kullanıcılarına sunmuşlardı. Ayrıca Amazon'un Android için tasarlanmış uygulama mağazası da Windows 11 kullanıcılarına hizmet sunmuştu. Tüm bunların yanı sıra, Google Play'deki bazı oyun ve uygulamalar da Windows bilgisayarlarda çalışabilir hâle getirilmişti. Ancak, 5 Mart 2025 tarihi itibarıyla bu özellik sona erecek.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Engadget'e göre, Microsoft'a neden bu özelliği sonlandırdığıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Bir şirket sözcüsü, müşteri ihtiyaçlarını düzenli olarak gözden geçirdiklerini ve ihtiyaçlara göre bazı özellikleri kaldırıp, bazılarını eklediklerini belirtti. Ancak, neden bu özelliğin kaldırıldığına ilişkin net bir açıklama yapılmadı. Microsoft'un, müşteri ihtiyaçlarını öne sürmesine rağmen, Windows 11'de pek çok kişinin kullanmadığı birçok özellik bulunuyor.

Bu arada, Amazon da Microsoft'a paralel olarak, mobil uygulama mağazasının yeni uygulamalara kapatılacağını açıkladı. Amazon Appstore, bugünden itibaren daha fazla içerik eklenmesini yasaklayacak. 5 Mart 2025 tarihinde ise bu özellik, sona erecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Microsoft Windows 11 Android