Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

X (Twitter)'da kullanıcı sayısı düşüyor!

Elon Musk'ın Ekim 2022'de satın aldığı Twitter'da (eski adıyla Twitter) aylık ve günlük aktif kullanıcı sayılarında düşüş yaşandığı öne sürüldü.

X (Twitter)'da kullanıcı sayısı düşüyor!

Elon Musk'ın eski adıyla Twitter olarak bilinen platformu satın almasından sonra X'in günlük kullanıcı sayısında düşüş yaşandığı iddia edildi.

Sensor Tower'ın verilerine göre, Şubat ayında Twitter'ın ABD'deki mobil uygulamasının günlük aktif kullanıcı sayısı bir önceki yıla göre %18 düşüşle 27 milyon oldu.

NTV'nin NBC News'ten aktardığına göre, Sensor Tower, Kasım 2022'den bu yana ABD kullanıcı tabanının her ay sabit veya düşüşte olduğunu ve toplamda %23 azaldığını söyledi.

Firma, mobil uygulamadaki günlük aktif kullanıcı sayısının bir önceki yıla göre %15 azalarak Şubat ayında 174 milyona düşmesiyle dünya genelinde de rakamların neredeyse aynı derecede kötü olduğunu belirtti.

Sensor Tower'a göre Musk'ın görev süresi boyunca dünya çapındaki kullanıcı sayısı, Ekim ayında hafif bir artış gösterdikten sonra yeniden düşüşe geçtiği bir ay hariç, her ay sabit kaldı ya da azaldı.

Twitter, dünya genelindeki kullanıcı sayısının Sensor Tower verilerinin gösterdiğinden daha yüksek olduğunu ve dünya genelinde her gün 250 milyon kişinin Twitter kullandığını söyledi.

Bu rakam Musk'ın uygulamayı satın aldığı zamana kıyasla yine de bir düşüş anlamına geliyor.

Şirkete göre ise Twitter'ı aylık bazda 550 milyon kişi kullanıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Elon Musk X twitter