Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

'Yapay zeka' uyanıklarına Meta'dan işaret

Meta'dan yapılan açıklamada, kullanıcıların gördükleri içeriklerin yapay zeka ile oluşturulup oluşturulmadığını bilmesinin önemi vurgulandı.

'Yapay zeka' uyanıklarına Meta'dan işaret

Meta, kullanıcıların Facebook, Instagram ve Threads'te paylaştığı, diğer şirketlerin yapay zeka (AI) araçları ile oluşturulan görselleri etiketleyeceğini bildirdi.

Şirketin sosyal medya platformlarında, Meta AI özelliği kullanılarak oluşturulan gerçekçi görüntülerin "AI ile Hayal Edildi" etiketiyle işaretlendiği anlatılan açıklamada, ancak bunun diğer şirketlerin araçlarıyla oluşturulan içeriklere de yapılmak istendiği aktarıldı.

TÜM DİLLERDE ETİKET UYGULANACAK

Açıklamada, bu nedenle içeriklerin yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu belirten ortak teknik standartlara uyum sağlamak için sektör ortaklarıyla birlikte çalışıldığına işaret edilerek, "Bunları tespit edebilmek, kullanıcıların Facebook, Instagram ve Threads'te paylaştığı yapay zeka tarafından oluşturulan görselleri etiketlememizi mümkün kılacak." ifadesi kullanıldı.

Halihazırda bu özelliğin geliştirildiği kaydedilen açıklamada, gelecek aylarda uygulamaların desteklediği tüm dillerde etiket uygulanmaya başlanacağı bildirildi.

Dünya çapında önemli seçimlerin yaklaştığına dikkatin çekildiği açıklamada, "Bu süre zarfında, insanların yapay zeka içeriğini nasıl oluşturup paylaştığı, insanların ne tür şeffaflığı en değerli bulduğu ve bu teknolojilerin nasıl geliştiği hakkında çok daha fazla şey öğrenmeyi bekliyoruz." ifadesine yer verildi.


Haber Kaynağı : AA

AI Facebook Instagram META Medya Sosyal Medya Threads yapay zeka