Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yüz yapısı zenginlik veya yoksulluk göstergesi olabilir mi?

İskoçya'da yapılan bir araştırma, insanların yüz özelliklerine göre zengin veya yoksul olarak algılanabileceğini gösterdi. Araştırmada, dar yüzlü ve açık ten rengine sahip kişilerin, zengin olarak algılandığı belirlendi.

Yüz yapısı zenginlik veya yoksulluk göstergesi olabilir mi?

Glasgow Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı bir araştırma, yüz yapısının insanların zenginlik veya yoksulluk durumlarını ele verebileceğini gösteriyor. Dar yüzlü ve açık ten rengine sahip kişilerin genellikle zengin olarak algılandığı belirlenmedi. Bu algıda kalkık kaşlar ve birbirine daha yakın gözler gibi zenginlik göstergelerinin etkili olduğu ifade edildi.

Araştırmada, bu özelliklere sahip kişilerin genellikle daha güvenilir, cana yakın ve yetkin olarak düşünüldüğü ortaya çıktı. Aksine, daha geniş ve düz yüz hatlarına sahip kişilerin yoksul olarak algılandığı ve bu durumu belirleyen faktörler arasında daha soğuk bir ten renginin yer aldığı ifade edildi.

Thora Bjornsdottir tarafından yürütülen çalışmada, katılımcıların Batılı ülkelerde yaşayan beyaz bireyler olduğu belirtildi. Araştırmacılar, sadece yüz özelliklerine dayanarak insanları değerlendirmenin stereotiplerin insan algısını nasıl şekillendirdiğini gösterdiğini ve bu algıların olumsuz sonuçlara yol açabileceğini vurgulandı.

Rachael E. Jack, belirli yüz tiplerinin sosyal sınıflara dair stereotiplerle ilişkisinin önemli olduğunu ve araştırma sonuçlarının önyargıları azaltmaya yardımcı olmasını umduğunu belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

Glasgow Üniversitesi yoksulluk