Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türkiye Mısır'a mı dönüşüyor? İklim krizi kapıda!

Türkiye'nin yakın gelecekte Mısır'la aynı iklim özelliklerine sahip olabileceğini belirten uzmanlar, küresel ısınmanın etkilerini azaltacak çalışmalara hız verilmesi gerektiğini vurguluyor.

Türkiye Mısır'a mı dönüşüyor? İklim krizi kapıda!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İlker Eroğlu, Türkiye'nin yakın gelecekte Mısır'la aynı iklim özelliği taşımasının mümkün olabileceğini ifade ederek, iklim değişikliğinin etkilerini azaltacak çalışmaların önemini vurguladı.

Eroğlu, yaptığı açıklamada, iklim değişikliğinin dünya genelinde tüm canlıları olumsuz etkilediğini belirtti. Küresel ısınmanın dünya genelinde herkesi etkileyeceğini ve bu konunun ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Eroğlu, iklim değişikliği nedeniyle subtropikal kuşağın kuzeye doğru genişlediğine dikkat çekti.

Sıcak alanın kuzeye doğru yayıldığına işaret eden Eroğlu, Türkiye'nin yakın gelecekte Mısır'la aynı iklim özelliklerine sahip olabileceğini belirtti. Denizlerin ısınması nedeniyle istilacı balıkların kuzeye doğru hareket ettiğini ve bu durumun biyolojik zenginliklerin azalmasına neden olduğunu aktardı.

3 BİN ENDEMİK BİTKİ ETKİLENECEK

Türkiye'deki 3 bin endemik bitkinin de küresel ısınmadan etkilenebileceğini belirten Eroğlu, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çalışmaların artırılması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda, sıcaklıkların artması, yağışın azalması ve kuraklık gibi etkilerle başa çıkmak için politikalar üretilmesi gerektiğini ifade etti. Geleceğe yönelik projeksiyonların ortaya konması ve su kaynaklarının tasarruflu kullanılması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin zaten su sıkıntısı çeken bir ülke olduğunu ve suyun israf edilmemesinin önemli olduğunu belirtti.


Haber Kaynağı : AA

İklim değişikliği Mısır kuraklık