Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/cevre/video-iklim-degisikligi-ve-kuraklik-arin-golunun-su-seviyesini-dusurdu-liman-kalintilari-ortaya-cikti-14354

İklim değişikliği ve kuraklık, Arin Gölü'nün su seviyesini düşürdü! Liman kalıntıları ortaya çıktı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan Arin Gölü, iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle giderek su seviyesini kaybediyor. Gölün su seviyesinin düşmesi nedeniyle, göl kıyısında bulunan liman kalıntıları ortaya çıktı.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan ve 'kuş cenneti' olarak bilinen Arin Gölü, iklim değişikliği ve kuraklık etkileriyle su seviyesindeki düşüş nedeniyle liman kalıntılarını açığa çıkardı.

Arin Gölü, onlarca farklı kuş türüne ev sahipliği yapması ve etkileyici doğasıyla bilinmesiyle tanınıyor. Ancak iklim değişikliği ve kuraklık etkileriyle su seviyesindeki azalma, gölde liman kalıntılarının gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Göldeki su seviyesinin giderek düşmesi, bölge halkını endişelendiriyor.

Vatandaşlardan Ünal Emen, Arin Gölü'nün bir kuş cenneti olduğunu vurgulayarak, "Bu bölgede yaklaşık 200 farklı kuş türü yaşıyor. Ne yazık ki iklim değişikliği ve kuraklık sebebiyle gölümüz her geçen gün biraz daha küçülüyor. Suyun çekilmesiyle birlikte gölde liman kalıntıları da gün yüzüne çıktı" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı : İHA