Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

11 bin sterlinlik internet faturası istifa getirdi

İskoçya Sağlık Bakanı Michael Matheson, parlamento çalışmaları için tahsis edilen tabletin 11 bin Sterlinlik internet faturası nedeniyle istifa etti!

11 bin sterlinlik internet faturası istifa getirdi

İskoçya Sağlık Bakanı Michael Matheson, parlamento çalışmaları için tahsis edilen tabletin 11 bin Sterlinlik internet faturası nedeniyle istifa etti! Kasım 2022'de patlak veren skandalın ardından, kamuoyunun baskısıyla gerçekler gün yüzüne çıktı.

Matheson, 2022 yılının Noel tatilinde ailesiyle birlikte Fas'a seyahat ettiğinde devlet tarafından tahsis edilen iPad'i kullanmıştı. Ancak, tabletin çocukları tarafından maç izlemek için kullanılması, 10 bin 935 Sterlinlik veri dolaşım faturasına neden oldu.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Matheson, tabletin parlamento çalışmaları dışında kullanılmadığını iddia etmişti. Ancak, kamuoyundan gelen tepkiler ve devam eden soruşturma, gerçekleri ortaya çıkardı.

EŞİNİ SUÇLADI

Başlangıçta, yüksek faturanın nedeninin SIM kart güncellemesi olduğunu ve bunun meşru bir parlamento harcaması olduğunu savunan Matheson, daha sonra eşinin tabletin internetini çocuklarının maç izlemek için kullandığını itiraf etti.

Sağlık Bakanı, faturanın 3 bin Sterlin'ini ödemeyi kabul etti, ancak kalan miktar nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldı. Matheson, paranın devlete iade edilmesini kabul etti ve İskoçya Parlamentosu'nun sonuçlarını beklemeksizin istifa etti.

Matheson'un istifası, Başbakan Humza Yousaf'a sunuldu. Matheson, istifa mektubunda, hükümetin gündemini dikkat dağıtıcı bir unsura dönüştürmemek için istifa ettiğini belirtti. Yousaf ise Matheson'a, "Hükümetin gündemine hak ettiği ilgiyi verebilmeniz için şimdi istifa etmenin en iyisi olduğunu" söyledi.




Haber Kaynağı : 12punto

Aile bakan çocuk İpad İskoçya istifa Skandal soruşturma tatil