Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

AB 15 bin Ukrayna askerine eğitim verecek: 'Askeri yardım' sözü verdiler

AB'nin Ukrayna'ya toplam yardımı 118 milyar avroya ulaştı. Öte yandan AB, 15 bin Ukrayna askerini kendi topraklarında eğitmeyi planlıyor.

AB 15 bin Ukrayna askerine eğitim verecek: 'Askeri yardım' sözü verdiler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, AB ve üye ülkelerinin Ukrayna'ya yaptığı yardımların toplam miktarının 118 milyar avroya ulaştığını, yeni dönemde de desteğin devam edeceğini bildirdi. Dombrovskis ayrıca, AB'nin kış sonuna kadar 15 bin Ukrayna askerini daha eğitmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Bunun 43,5 milyarının askeri yardımlardan oluştuğunu belirten Dombrovskis, aynı zamanda AB'nin kendi topraklarında eğittiği Ukrayna askeri sayısının 75 bine çıkacağını kaydetti.

6-9 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından 2024-2029 yasama dönemine başlayan Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda, AB'nin Ukrayna'ya desteği ele alındı.

Dombrovskis, oturumda yaptığı konuşmada, 'Ukrayna kendini savunmak için acil askeri yardıma ihtiyaç duymaya devam ediyor' diye konuştu.

AB'nin bu ülkeyi askeri ve finansal anlamda desteklemeyi sürdüreceğini vurgulayan Dombrovskis, 'Ne yazık ki bu kış onlar için kolay olmayacak çünkü Rusya enerji kaynaklarına ve altyapısına saldırıyor' ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis


Haber Kaynağı : AA

Valdis Dombrovskis Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna savaşı ukrayna ukrayna ordusu Avrupa Birliği Avrupa Birliği Komisyonu