Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

ABD Başkan adayları Harris ve Trump arasında mikrofon gerilimi

10 Eylül'deki kritik tartışma öncesi, ABD Başkan adayları Kamala Harris ve Donald Trump'ın konuşma sırası dışında mikrofonların kapatılıp kapatılmaması konusunda anlaşmazlık yaşadığı kaydedildi.

ABD Başkan adayları Harris ve Trump arasında mikrofon gerilimi

ABD başkan yarışının adayları Kamala Harris ve Donald Trump, 10 Eylül'de yapılması planlanan tartışma öncesinde, konuşma sırası gelen aday dışında mikrofonların sesinin kapatılıp kapatılmaması gerektiği konusunda anlaşmazlık yaşıyor.

Seçim açısından kritik öneme sahip canlı yayın tartışmasında iki aday da güçlü bir performans sergileme baskısı altında. Başkan Joe Biden'ın Trump'la katıldığı programdaki kötü performansı, adaylıktan çekilmesine yol açmıştı.

Mevcut anlaşmazlık, adaylardan birinin sahnede konuşmadığı zaman mikrofonunun sesinin kapatılmasıyla ilgili. Bu durum hem Biden hem de Trump'ın Haziran ayında CNN tarafından düzenlenen tartışma programında kabul ettikleri bir koşuldu. 

VOA Türkçe'nin aktardığı habere göre, Biden'ın kampanya ekibi söz sırasına sahip olmayan adayın mikrofonunun sesinin kapatılmasını bu yılki tartışma programlarını kabul etme kararının bir koşulu olarak belirlemişti.

Seçmenlerin tartışma sırasında Trump'ın öfke patlamalarını ve söz kesmesini duyamayacağını söyleyen bazı kampanya yetkilileri, şimdi bu karardan pişmanlık duyuyor.

BAŞKAN GİBİ DAVRANAMAZ

Harris'in kampanyası, artık mikrofonların her zaman açık olmasını istiyor. Harris'in sözcüsü Brian Fallon, “Trump cephesi sessiz mikrofonu tercih ediyor çünkü Trump’ın 90 dakika boyunca tek başına başkan gibi davranmayı başarabileceğini düşünmüyorlar” dedi. Fallon ayrıca Harris’in “Trump'ın sürekli yalanları ve söz kesmeleriyle başa çıkmaya hazır olduğunu, Trump’ın sessize alma düğmesinin arkasına saklanmayı bırakması gerektiğini” sözlerine ekledi.

Trump'ın sözcüsü Jason Miller ise Cumhuriyetçi adayın ABC televizyonundaki tartışma programını “CNN’deki programla aynı koşullar altında kabul ettiğini” söyledi. 

GEÇMİŞ PROGRAMDA MİKROFON SESLERİ KAPATILMAMIŞTI 

Geçmişteki tartışma programlarının büyük bölümünde her iki adayın da mikrofonlarının sesi kapatılmamıştı.

Tartışma programı komisyonu, ilk Biden-Trump karşılaşmasının sözlü atışmaya dönüşmesinin ardından Ekim 2020'deki programda adaylara söz verilmediğinde mikrofonların sesinin kapatılacağını duyurmuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

ABD Kamala Harris Donald trump