Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.900

ABD Borsa Komisyonu, Elon Musk'a yaptırım uygulanması için başvurdu: X hisselerini manipüle etti mi?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu(SEC)'nun Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasıyla ilgili soruşturmada, ifade vermesi için mahkemeye çağrılan, ancak gerekçe göstermeden duruşmaya katılmayan Elon Musk'a yaptırım uygulamayı planladığını söyledi.

ABD Borsa Komisyonu, Elon Musk'a yaptırım uygulanması için başvurdu: X hisselerini manipüle etti mi?

12PUNTO DIŞ HABERLER

SEC, San Francisco federal mahkemesine yaptığı başvuruda, 10 Eylül'de katılması gereken duruşmaya gelmeyen X CEO'su Elon Musk'a yaptırım uygulanmasını takep etti. Mahkeme başvuruyu kabul ederse, Musk, 'hukuğa hakaretle' suçlanabilir.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın da aralarında bulunduğu bir grup şirketin sahibi olan Musk, 10 Eylül'de roket şirketi SpaceX'in 'Polaris Dawn' fırlatma misyonunu denetlemek üzere Florida'daki Cape Canaveral'a gitmişti. SpaceX, Polaris Dawn görevi kapsamında 10 Eylül günü uzaya astronotlar göndermişti.

Ancak SEC, Musk'ın duruşmaya katılmamasının, tanıklığını zorunlu kılan 31 Mayıs tarihli bir mahkeme emrini ihlal ettiğini söyledi.

Reuters'a konuşan SEC avukatı Robin Andrews, 'Musk'ın bahanesi başlı başına bir oyunbazlık kokuyor' diyerek, 'Mahkeme, Musk'ın oyunbazlığının ve geciktirme taktiklerinin sona ermesi gerektiğini açıkça ortaya koymalı' ifadelerini kullandı.

MUSK, TWİTTER'I SATIN ALMADAN ÖNCE BORSA MANİPÜLASYONU YAPTI MI?

SEC, Musk'ın 2022'nin başlarında Twitter hissesi biriktirmeye başladığında menkul kıymetler yasalarını ihlal edip etmediğini araştırıyor.

Musk, Twitter hissesi satın aldığını açıklamadan önce, en az 10 gün beklediği için Twitter hissedarları da dahil olmak üzere birçok kişi tarafından eleştirilmişti.

İddialar doğruysa bu, Musk'ın satın alımdan önce borsa hisselerini manipüle ettiği anlamına geliyor. Mahkemenin bu yönde karar alması halinde ünlü iş adamı, ağır cezalarla karşılaşabilir.

Musk'ın avukatı Alex Spiro, talep edilen yaptırımları 'sert' ve gereksiz olarak nitelendirerek, Musk'ın fırlatmada bulunmamasının astronotların hayatlarını tehlikeye atabileceğini iddia etti. Spiro, müvekkilinin tanıklık için 3 Ekim'de yapılacak duruşmaya katılacağını bildirdi.

Yayınladığı X mesajında Spiro, Musk'ın 10 Eylül'de ifade vermemesinin, kendisinin sebep olmadığı bir 'acil durumdan' kaynaklandığını ve 'böyle bir acil durumun tekrar yaşanacağına inanmak için hiçbir neden olmadığını' yazdı.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Elon Musk Elon Musk X platformu X platformu ABD borsası