Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD'de sınır güvenliği yasası yine duraklatıldı: Yasadışı göçmenler serbest

ABD Yüksek Mahkemesi'nin yeni sınır güvenliği yasasına yeşil ışık yakmasından saatler sonra eyalet polisinin yasadışı göçmenleri tutuklaması yine engellendi.

ABD'de sınır güvenliği yasası yine duraklatıldı: Yasadışı göçmenler serbest

12PUNTO DIŞ HABERLER

Eyalete yasadışı göçmenleri tutuklayıp sınır dışı etme olanağı tanıyan yeni sınır güvenliği yasasının uygulanması, federal mahkemenin Başkan Joe Biden yönetiminin hukuki itirazı sonuçlanıncaya kadar yasanın geçici olarak durdurulmasına karar vermesinin ardından yeniden askıya alındı.

5. Temyiz Dairesi Mahkemesi, ABD Yüksek Mahkemesi'nin Biden yönetiminin 'Teksas yasası' olarakta bilinen yasanın uygulanmasının durdurulmasına yönelik 'acil' talebini reddetmesinden yalnızca birkaç saat sonra, yasanın uygulanmasını durdurma kararını verdi. 

Teksas Valisi Greg Abbott, Meksika sınırından göçmen akını konusunda Beyaz Saray'la tartışmalar yaşıyor. Sınır güvenliği normalde federal hükümetin yetki alanına girse de Abbott, Biden'ın görevi ihmalinin bir göçmen 'istilasını' tetiklediğini öne sürerek eyaletin anayasal meşru müdafaa hakkını kullandığını iddia ediyor.

Çarşamba günü, üç yargıçtan oluşan 5. Daire heyeti, dava halen devam ederken, tartışmalı Teksas yasasının tekrar yürürlüğe girip girmeyeceği konusunda her iki taraftan gelen argümanları dinledi. Biden yönetimi sınır güvenliği konusunda yalnızca federal hükümetin yargı yetkisine sahip olduğu konusunda ısrar etti.

SB4 olarakta bilinen yeni yasa, yasal giriş noktaları dışında Meksika'dan Teksas'a geçmeyi eyalet suçu haline getiriyor. İlk kez suç işleyenler altı aya kadar hapisle cezalandırılacakken, aynı suçu tekrar işleyenler 20 yıl hapis cezasına çarptırılabilir. Yargıçlar, göçmenlerin Meksika'ya dönmelerini emretme ya da kendi istekleriyle ayrılmamaları halinde kovuşturma başlatma yetkisine sahip olacak.

SB4, Teksas ve Meksika arasındaki sınırın güvenliğini sağlamaya yönelik daha geniş kapsamlı bir çabanın parçasıydı. Biden, Ocak 2021'de göreve geldikten sonra selefi Donald Trump'ın sınır güvenliği için başlattığı uygulamaları durdurmuş, uygulamaların 'insanlık dışı' olduğunu savunmuştu. 


Haber Kaynağı : 12punto

ABD kaçak göçmen ABD Yüksek Mahkemesi Teksas