Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD’den ‘Çin’ açıklaması: Birlikte çalışmalıyız

Pentagon şefi Lloyd Austin, Çin Savunma Bakanı Dong Jun hakkında "“Onunla her sohbet keyifli bir sohbet olmayacak, ama birbirimizle konuşmaya devam etmemiz önemli” ifadesini kullandı.

ABD’den ‘Çin’ açıklaması: Birlikte çalışmalıyız
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in bu sözleri Çinli mevkidaşı Dong Junile gerçekleştirdiği görüşmeden kısa bir süre sonra geldi.

Singapur’daki Shangri-La Dialogue hükümetler arası güvenlik konferansında konuşan Austin, “Onunla her sohbet keyifli bir sohbet olmayacak, ama birbirimizle konuşmaya devam etmemiz önemli” ifadesini kullandı.

'BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ"

Washington ve Pekin’in “yanlış hesap ve yanlış anlama” risklerini azaltmak için birlikte çalışmaya devam etmesi gerektiğini dile getiren Pentagon Şefi, “Bana göre Çin’le savaş ya da çatışma ne yakın ne de kaçınılmaz” diye ekledi.

ABD Savunma Bakanı Austin ve Çinli mevkidaşı Dong, Singapur’daki Shangri-La Dialogue konferansı kapsamında bir görüşme gerçekleştirdi. Pentagon’dan yapılan açıklamada, 75 dakika süren görüşmenin “profesyonel ve açık nitelik taşıdığı” ifade edildi. Görüşmede Çin’in Tayvan Boğazı’ndaki son tatbikat, Ukrayna’daki durum ve Kuzey Kore’nin “provokasyonları” ele alındı.

ÇİN'DEN RUSYA'YA MÜHİMMAT DESTEĞİ İDDİASI


Austin’in bu görüşmede, Çin’in Rusya savunma sektörüne verdiği iddia edilen destekten duyulan tedirginliği dile getirdiği aktarıldı. Pentagon Şefi, bu desteğin devam etmesi durumunda ABD ve müttefiklerinin “yeni tedbirler almak zorunda kalacağını” dile getirdi.

Haber Kaynağı : 12punto

Lloyd Austin ABD Çin