Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Almanya sanayisi alarm veriyor: Her 3 şirketten biri başka ülkeye taşınmayı düşünüyor

Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Başkanı Siegfried Russwurm, her üç Alman sanayiciden biri üretim operasyonlarını başka ülkelere taşımayı düşündüğünü açıkladı. Sanayicilerin ülkeden ayrılmak istemelerinin en temel sebebinin ise enflasyon olduğu görülüyor.

Almanya sanayisi alarm veriyor: Her 3 şirketten biri başka ülkeye taşınmayı düşünüyor

12PUNTO DIŞ HABERLER

Almanya'da sanayi üretimi alarm vermeye başladı.

Alman Bild gazetesinde yer alan habere göre, giderek artan sayıda sanayici, operasyonlarını yurt dışına taşımaya hazırlanıyor.

ALANINDA LİDER FİRMALAR ÜLKEDEN ÇIKMAYA BAŞLADI

Habere göre ev aletleri üreticisi Miele, 2000 kişiyi işten çıkararak Polonya’da üretime devam etmeyi planlıyor.

Daha önce ısıtıcı aletler üreten Viesmann ise, Almanya’da 3000 kişiyi işten çıkararak Polonya’da bir üretim tesisi kurmuştu.

Öte yandan otomobil devi Volkswagen, elektrikli araçları için kuracağı batarya fabrikasını Almanya’da değil ABD’de kurmaya karar vermişti. Kimya firması BASF ise Almanya’da çalışanlarının bir kısmını işten çıkarırken, Çin’deki petrokimya tesisine 10 milyar Euro yatırım planı olduğunu duyurdu. 

NEDEN GİDİYORLAR?

Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Başkanı Siegfried Russwurm, Bild’e yaptığı açıklamada giderek artan sayıda şirketin ‘Almanya’ya karşı sabrının sonuna geldiğini’ söyledi.

Russwurm'a göre bu durum iki sebepten kaynaklanıyor.

Bir yandan Alman ekonomisinin büyümesi yavaşlarken, diğer yandan özellikle enerji alanındaki yüksek enflasyon üreticileri Almanya’dan uzaklaştırıyor. Russwurm demecinde ayrıca, Almanya’da artık yeni üretim bantlarının inşa edilmediğini aktardı.

Russwurm röportajında son olarak şunları söyledi:

“Şirketler uzun vadeli planlama yapmanın giderek zorlandığını söylüyor. Bu şartlarda Almanya'ya yatırım yapmaya devam etme konusunda büyük şüpheleri var. Başka yerlerde koşullar daha iyi. Ve yurtdışına gidiyorlar.”


Haber Kaynağı : 12punto

Almanya sanayi üretimi Siegfried Russwurm