Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Almanya'da makinistlerin grevinde sonuca varıldı: Anlaşmazlık noktası çalışma saatleriydi

Almanya’da Alman Makinistler Sendikası (GDL) ile Alman Demir Yolları (Deutsche Bahn) arasında son aylardaki grevlerin ardından makinistlerin ücret artışı konusunda mutabakat sağlandı. Detaylar yarın (26.03.2024) açıklanacak.

Almanya'da makinistlerin grevinde sonuca varıldı: Anlaşmazlık noktası çalışma saatleriydi

Alman Makinistler Sendikası'ndan (GDL)  yapılan açıklamada, 4 ay içinde altıncı kez greve gidilmesinin ardından makinistlerin ücretlerinin artırılmasına yönelik olarak, Alman Demir Yolları ile anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Açıklamada, "GDL ve Deutsche Bahn toplu iş sözleşmesi için anlaşmaya vardı. GDL yarın basın toplantısı düzenleyerek anlaşmaya ilişkin detayları açıklayacak" difadeleri yer aldı.

Sendika, başta makinistler olmak üzere demir yolları şirketlerinde çalışanların maaşlarına aylık ortalama 550 avro zam ve enflasyonla mücadele için bir defaya mahsus 3 bin avroya kadar ödeme talep ediyordu.

ANLAŞMAZLIK NOKTASI ÇALIŞMA SAATLERİYDİ

Sendikanın ücretlerde herhangi bir kesinti olmaksızın, vardiyalı çalışanların çalışma saatlerinin haftada 38 saatten 35 saate düşürülmesi talebi, GDL ile Alman Demir Yolları arasındaki anlaşmazlık noktasını oluşturuyordu.

Makinistlerin son dört aydaki grevleri, ülke çapında yerel ve uzun mesafeli ulaşımın büyük bir bölümünü durma noktasına getirmiş, yük trenlerinde ise taşımacılık yapılamamıştı.

"GREVİN GÜNDE 100 MİLYON AVROLUK KAYBA YOL AÇAÇAĞINI..."

Alman Ekonomi Enstitüsü (IW Köln) demir yolu grevinin günde yaklaşık 100 milyon avroluk zarara yol açacağını kaydetmişti.

Bu arada, Almanya'da ücretler ve çalışma koşulları konusunda işverenlerle sendikalar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle protesto ve grevler hala devam ediyor.

DAHA FAZLA ÜCRET İÇİN UYARI GREVLERİ

Alman hava yolu şirketi Lufthansa ve iştiraklerinde pilotları, uçuş görevlilerini ve yer personelini temsil eden sendikalar da ücret artışı ve çalışma koşulları konularında müzakereler yürütülmeye devam ediyor.

Lufthansa'nın yer ve kabin personeli ise daha fazla ücret için son günlerde uyarı grevlerine gidiyor.


Haber Kaynağı : AA

Almanya basın toplantısı çalışma saatleri demir yolu Enflasyon Protesto Sendika makinist grev