Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

'Bagajlarla birlikte yolcuları da tartılacaklar!

İskandinav havayolu şirketi Finnair, bu yılın sonlarında yeni bir uygulamaya başlayacak. Bagajlarla birlikte 'yolcu tartma' uygulaması başlangıçta gönüllü olacak.

'Bagajlarla birlikte yolcuları da tartılacaklar!

Havayolu devi Finnair, yolcuların uçaklarına binmeden önce tartılacağını duyurdu. Bu adım, uçuş güvenliğini artırmak amacıyla atılan bir önlem olarak öne çıkıyor.

Finnair sözcüsü Kaisa Tikkanen, yaptığı açıklamada, Helsinki Havalimanı'nda bu hafta Pazartesi günü başlayan ölçümlerde şimdiye kadar 500'den fazla gönüllü müşterinin tartıya katıldığını belirtti. Havayolu şirketi, yolcuların ağırlığının uçağın toplam ağırlığını hesaplamak için önemli bir faktör olduğunu vurguladı.

Yakıt, kayıtlı bagaj, kargo, uçak içi ikram, su tankları ve yolcuların ağırlığı gibi unsurların hesaba katılmasıyla bir uçağın toplam ağırlığının belirlendiğini ifade eden yetkililer, bu tartımın uçuşların daha güvenli hale getirilmesinin bir parçası olduğunu dile getirdi. Finnair'in yer hizmetleri müdürü Satu Munnukka, yolcuların ağırlıklarının sadece tartıyı kullanan kişi tarafından görüleceği konusunda güvence verdi.

AMAÇ, UÇUŞ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK

Finnair'in yaptığı açıklamada, uçuşların güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli olan uçak dengesi ve performans hesaplamaları için yolcuların el bagajlarıyla birlikte ortalama ağırlıklarına ilişkin anonim verilerin toplanacağı belirtildi. Her uçağın güvenli bir kalkış sağlamak için belirlenmiş bir maksimum ağırlığı olduğu ve bu ağırlığın aşılamayacağına dikkat çekildi. Uçağın kendi ağırlığı, yakıt ağırlığı ve diğer faktörlerin yanı sıra yolcuların ağırlığının da Sivil Havacılık Otoritesi tarafından onaylanan ortalama ağırlıklar kullanılarak hesaplandığı kaydedildi.

Finnair yetkilileri, daha büyük ölçekli tartımların bu yılın sonlarına doğru başlayacağını ve başlangıçta gönüllülük esasına dayanacağını açıkladı. Ayrıca, tartım yapılırken kişilerin seyahat sınıfı, cinsiyeti ve yaşı gibi faktörlerin de dikkate alınacağı belirtildi.

Bu adım, Finnair'in uçuş güvenliğini artırmak ve sektörde standartları belirlemek için attığı önemli bir adım olarak görülüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

havalimanı kargo Seyahat uçak yakıt yolcu