Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Beyrut'ta bomba sesleri: Lübnanlılar bölgeden kaçıyor

Ortadoğu'da gerginliğin arttığı Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bomba sesleri duyuldu. İsrail'in başkenti Tel Aviv'de ise uçak sesleri geldi.

Beyrut'ta bomba sesleri: Lübnanlılar bölgeden kaçıyor

İsrail ordusunun yaptığı tahliye duyurularının ardından Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta şiddetli patlamalar meydana geldi.

Beyrut'un güneyindeki şiddetli patlamaların ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı. İsrail'in saldırılarının ardından Lübnan vatandaşları bombalardan kaçmaya çalışıyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın İsrail'e karşı yürüttüğü faaliyetleri finanse ettiği iddiasıyla ordunun Karz-ı Hasen (faizsiz dayanışma) kurumlarını hedef alacağını açıklamıştı.

İSRAİL'DE DE YANGIN ÇIKTI

Yedioth Ahronoth'un haberine göre ise, Lübnan'dan fırlatılan füzelere karşı füzeyle müdahale edilmesinin ardından Hadera kentinde büyük bir yangın başladı.

Bölgede 12 itfaiye ekibi, alevlerin yayılmasını önlemek için yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Batı Celile'deki Shilomi yerleşiminde de füzelerin düşmesi sonucu büyük bir yangın çıktı. Shilomi'deki yangını kontrol altına almak için 13 itfaiye ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki iki askeri üssün füzelerle hedef alındığı duyurulmuştu.

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

461 BİNDEN FAZLA KİŞİ SURİYE'YE GÖÇTÜ 

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası sürerken Lübnan hükümeti, yerinden edilen kişilerden 461 binden fazlasının Suriye’ye göçtüğünü açıkladı.

İSRAİL DUYURMUŞTU 

İsrail'e yakın kaynaklar yaptıkları paylaşımda 5 tane haritaya yer verdi. Yapılan paylaşımda 5 haritanın bu gece vurulacağı belirtilmişti. 

"HİZBULLAH'IN EKONOMİK YAPISI YERLE BİR EDİLECEK"

CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak İsrail'in Beyrut'a saldırıları ile ilgili canlı yayında bilgiler verdi.

''Hizbullah'ın ekonomik yapısının yerle bir edileceği belirtiliyor. Açıklama geldi dakikalar önce. Öncelikle şunu söylediler, havadan bir takım bilgilendirme mesajları iletildi. İsrail Ordu yetkililerinden bir açıklama geldi. O açıklamada Lübnan sakinleri, İsrail ordusu, Hizbullah'a bağlı El-Kart El-Hasan derneğine ait altyapıya saldırmaya başlayacak dediler. Buradan hemen uzaklaşın diyorlar. Bu yapılar İran'dan finanse edilmektedir deniliyor. Bakın İran'a tekrar dikkat çekiliyor. Hizbullah bu fonları silahlanma, silah depolama, fırlatma sahalarının kurulması ve finansmanı da dahil olmak üzere teröristlerin faaliyetlerini finanse etmek için kullanmaktadır diyor. İsrail ordu sözcüsü uzun bir açıklama yaptı. Örgüt üyelerinin maaşlarının yanı sıra çeşitli terörist faaliyetleri yürütülüyor diyor bu açıklamada. El-Kart El-Hasan derneği Hizbullah örgütünün İsrail'e karşı yürüttüğü terörist faaliyetlerin finansmanına katılıyor ve bu nedenle İsrail ordusu bu yapıyı alt yapılarıyla birlikte saldırmaya karar verdi. Bu gece İsrail, Lübnan'a uzun zamandır ara verdiği saldırılarına bir kez daha başladı ve devam ediyor. İsrail ordusu Hizbullah'ın terörist altyapısını yok etmek için güçlü bir şekilde çalışmaya devam ediyor.''

İSRAİL KONUT BİNALARINI YOK ETTİ

İsrail, Lübnan'ın farklı yerlerine saldırmaya devam ediyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde İsrail yerleşim yerlerine saldırdığı görülüyor.

İşte o görüntüler: 

 

 

 

 

TEL AVİV'DE İSE UÇAK SESLERİ

Beyrut Dahiye'de bomba sesleri duyulurken İsrail'in başkenti Tel Aviv'de ise uçak seslerinin duyulduğu ifade edildi. 

NETANYAHU'NUN EVİNE SALDIRI GERÇEKLEŞMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Caesarea'daki evine drone ile bir saldırı gerçekleştirildiği, saldırıda yaralanan olmadığı duyuruldu.

İsrailli üst düzey bir hükümet yetkilisinin, "İran'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya suikast girişiminde bulunduğunu" söylediği bildirilmişti. 

İSRAİL HAMAS LİDERİ SİNVAR'I ETKİSİZ HALE GETİRMİŞTİ

Netanyahu'ya yapılan saldırıdan önce de İsrail Hamas Lideri Yahya Sinvar'ı gerçekleştirdikleri operasyon sonucundan öldürdüğünü açıklamıştı. 


Haber Kaynağı : 12punto

Ortadoğu İsrail beyrut