Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Biden, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile Ukrayna gündemini görüştü

ABD Başkanı Joe Biden ile Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda arasındaki görüşmede, Ukrayna'daki savaşta Kiev'e daha fazla destek olunması başlığı öne çıktı.

Biden, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile Ukrayna gündemini görüştü

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da ağırladığı Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile hem ikili ilişkileri hem de Ukrayna savaşı gündemini değerlendirdi.

Polonya Başbakanı Donald Tusk'ın da katıldığı görüşme öncesinde basına kısa bir değerlendirme yapan Biden, Ukrayna'ya daha fazla yardım göndermelerinin şart olduğunu vurguladı ve Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'ne "Ukrayna paketini geçirmesi" çağrısını yaptı.

Biden, bugün Ukrayna'ya ilave 300 milyon dolarlık acil askeri yardım paketini onayladığını hatırlatarak, "Bu tabi ki yeterli değil. Kongre, çok geç olmadan (Ukrayna'ya desteğin de yer aldığı) Ulusal Güvenlik Tasarısı'nı onaylamalı." yorumunu yaptı.

"RUSYA UKRAYNA'DA DURMAYACAKTIR"

Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da durmaya niyeti olmadığını savunarak, "Polonya bunu hatırlar; Rusya Ukrayna'da durmayacaktır, Putin devam edecektir." dedi.

NATO'ya üye ülkelerin savunma harcamalarını kendi bütçeleri içindeki oranını artırmaları yönündeki çağrısını yineleyen Biden, Polonya'nın bu konuda çok iyi durumda olduğunu belirtti.

Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise Ukrayna'daki savaşta Rusya'ya karşı birlikte hareket etmelerinin önemine işaret ederek, ABD ile birçok savunma başlığında ortak hareket ettiklerini vurguladı.

Duda, ABD ile Polonya arasındaki ikili ilişkilerin de son dönemde giderek derinleştiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Polonya Başbakanı Tusk da NATO'nun neden kurulduğunu unutmamaları gerektiğini ve Rusya'ya karşı birlikte hareket etmelerinin önemli olduğunu kaydetti.


Haber Kaynağı : AA

ABD Polonya Putin Rusya Rusya Ukrayna