Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Biden'ın Gazze itirafına Filistin yönetiminden ilk tepki

Filistin yönetimi, ABD Başkanı Joe Biden'ın Kongre'de yaptığı "Birliğin Durumu" konuşmasında İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen sivillere ilişkin açıklamalarını memnuniyetle karşıladı. Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda 30 binden fazla Filistinlinin "çoğunun Hamas üyesi olmadığını, binlerce masum kadın ve çocuğun öldürüldüğünü" ifade etmişti.

Biden'ın Gazze itirafına Filistin yönetiminden ilk tepki

Filistin yönetiminin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan açıklamasında, "ABD Başkanı Joe Biden'ın Birliğin Durumu konuşmasında, başta İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları olmak üzere birçok konudaki ifadelerinden duyduğumuz memnuniyeti ve takdiri ifade ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Biden'ın sözlerinin Filistin gerçeği ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın iki devletli çözüm ve bu yolla "uluslararası ve Arap ülkelerinin meşruiyetinin" sağlanacağı ifadeleriyle örtüştüğü kaydedildi.

"Filistin Devleti'nin Güvenlik Konseyi kararıyla Birleşmiş Milletlere tam üyelik kazanması ve bu devleti henüz tanımayan ülkelerin de tanıması" yoluyla soruna istikrarlı bir çözüm getirileceği vurgulanan açıklamada, bu yolla İsrail'in başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin topraklarından tamamen çekileceği belirtildi.

BİDEN NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Biden, başkanların yıllık olarak Kongre ortak oturumunda yaptığı "Birliğin Durumu" (State of the Union) konuşmasında Gazze'deki son duruma ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Biden, itiraf niteliğinde bir açıklama yaparak, "Gazze'de 30 binden fazla Filistinli öldürüldü, bunların çoğu Hamas üyesi değildi; binlerce masum kadın ve çocuk öldürüldü." dedi.

İsrail'in düzenlediği saldırılarda sivilleri hedef almamak gibi bir sorumluluğunun da olduğuna dikkati çeken Biden, "Bu savaş, Gazze'deki daha önceki tüm savaşların toplamından daha fazla masum sivilin hayatına mal oldu." ifadesini kullandı.


Haber Kaynağı : AA

Filistin Gazze İsrail Joe Biden Mahmud Abbas