Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.976

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Arap Ligi toplantısına katılacak: 13 yıl sonra gelen davet

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Ankara'da yaptığı görüşmenin ardından Arap Devletleri Ligi'nin 162. Olağan Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına davet edildi. Türkiye, toplantıya en son 13 yıl önce davet edilmişti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Arap Ligi toplantısına katılacak: 13 yıl sonra gelen davet

12PUNTO DIŞ HABERLER

Mısır ve Türkiye arasındaki normalleşme görüşmelerinin son adımı olan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Ankara'yı ziyareti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın gelen davet üzerine Arap Devletleri Ligi(AL)'nin 162. Olağan Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılacağı açıklandı. Fidan, Türkiye'nin Mısır'la olan normalleşme sürecinin mimarlarından olarak gösteriliyordu.

Fidan'ın toplantıda Türkiye-AL ilişkileri ve bölgesel konuları gündeme getirmesi bekleniyor.

Arap Devletleri Ligi (AL) 162. Olağan Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, yarın (10 Eylül Salı) Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşecek. Her yılın Mart ve Eylül aylarında Kahire'de yapılan konsey toplantılarının yarın gerçekleştirilecek olan toplantısına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da davetli statüsünde katılarak bir konuşma yapacak.

Ulusal basında yer alan haberlerde, Fidan'ın devam etmekte olan Gazze'deki savaşa vurgu yapacağı düşünülüyor.

Toplantı daveti, Türkiye'nin üye ülkelerle ilişkilerini yeniden yapılandırdığı bir dönemde geldi. Geçtiğimiz hafta Türkiye'ye gelen Sisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi, uzmanlar tarafından Türkiye'nin ortadoğu politikalarında 'normalleşmenin' göstergesi olarak yorumlanmıştı.

Türkiye son dönemde Mısır'ın yanı sıra bir dönem ilişkilerin gergin olduğu Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'la da diplomatik temaslarını artırmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Hakan Fidan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi arap ligi