Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dışişleri: İran'a arama kurtaarmada her türlü desteği vereceğiz

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İran’da bugün (19 Mayıs) yaşanan helikopter kazasıyla ilgili gelişmeleri üzüntüyle takip ediyoruz” açıklamasını yaptı. AFAD’dan yapılan açıklamada ise “İran ülkemizden gece görüşlü arama kurtarma helikopteri talep etmiştir. 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 araç bölgeye intikal etmek üzere yola çıkmıştır” denildi.

Dışişleri: İran'a arama kurtaarmada her türlü desteği vereceğiz

Dışişleri Bakanlığı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bazı yetkilileri taşıyan helikopterin kazaya uğramasına ilişkin “Arama kurtarma faaliyetlerine her türlü desteğin sağlanması için harekete geçilmiştir.” açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İran’da yaşanan helikopter kazasıyla ilgili gelişmelerin üzüntüyle takip edildiği belirtildi.

“GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ”

Açıklamada, Reisi ve Abdullahiyan’ın da aralarında bulunduğu İranlı yetkililerin güvende ve sağlıklı olmalarının temenni edildiği aktarılarak, kardeş İran halkına geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Açıklamada, “Arama kurtarma faaliyetlerine her türlü desteğin sağlanması için harekete geçilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “İran Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin geçirdiği helikopter kazasını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Dost ve kardeş İran halkına ve hükümetine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Sayın Reisi ve heyetinden iyi haberler almayı temenni ediyorum.” ifadesini kullandı.

AFAD EKİPLERİ YOLA ÇIKTI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin kazaya uğramasının ardından Türkiye’den gece görüşlü arama kurtarma helikopteri talep edildiğini belirterek, “Van ve Erzurum AFAD il müdürlüklerimizden 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 araç bölgeye intikal etmek üzere yola çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin, İran-Nahçıvan sınırında kaza yaptığı bilgisi alındığı belirtildi.

İran’ın, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Türkiye’den gece görüşlü arama kurtarma helikopteri istediği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Van ve Erzurum AFAD il müdürlüklerimizden 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 araç bölgeye intikal etmek üzere yola çıkmıştır. Ayrıca Ankara, Diyarbakır ve Konya’dan 15’er kişilik dağcı arama kurtarma personelimiz teyakkuz halindedir. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

Milli Savunma Bakanlığı “MSB”, “İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin helikopterinin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere 1 Akıncı İHA ve 1 gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirilmiştir” açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bugün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.

İran devlet televizyonu, Reisi’nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim’in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu.

Arama kurtarma ekipleri olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildiriyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İbrahim Reisi İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Dışişleri Bakanlığı