Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Elektronik sigarada esrar ve zombi ilacı tehditi

İngiltere'de yapılan bir araştırma, elektronik sigaralarda "zombi ilacı" olarak bilinen "xylazine" maddesinin solunum riski taşıdığını ve ölümcül sonuçlara yol açabileceğini ortaya koydu.

Elektronik sigarada esrar ve zombi ilacı tehditi

İngiltere’de gerçekleştirilen bir çalışma, elektronik sigaralarda “zombi ilacı” olarak adlandırılan “xylazine” maddesinin solunum riski taşıdığını gösterdi. Büyük hayvanların sedasyonu için kullanılan bu madde, insanlar için ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Uzmanlar, genellikle zararsız kabul edilen bu maddenin kaygı verici olduğunu ifade etti.

T24'te yer alan habere göre, Ksilazin, global çapta yasadışı olarak eroin veya fentanil gibi güçlü opioidlerle karıştırılarak kullanıldı. İngiltere’de bu maddenin kullanımına bağlı bir ölüm vakası bildirildi ve ABD’deki gibi kötüye kullanımın artışından endişe duyulduğu belirtildi.

King’s College London’dan Dr. Caroline Copeland ve ekibi, İngiltere pazarında yeni tür yasadışı ksilazin içeren ürünlerin ortaya çıktığını açıkladı. Elektronik sigaralar ve ksilazin içeren kodein ve diazepam (Valium) tabletleri gibi riskli ürünlerin bulunduğu ifade edildi.

Araştırmacılar, daha fazla veri toplamak amacıyla İngiltere’deki toksikoloji laboratuarlarıyla iletişime geçti. Elektronik sigaraların kullanımının, solunum güçlüğü, tehlikeli derecede düşük kan basıncı, yavaş kalp atış hızı, enfeksiyon riski taşıyan yaralar, bağımlılık ve ciddi yoksunluk semptomlarına yol açabileceği ve ölümle sonuçlanabileceği konusunda uyarılar yapıldı.


Haber Kaynağı : 12punto

Elektronik sigara İngiltere