Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eski ABD Başkanı Trump'tan 'göçmen' açıklaması: Seçilirse 'ülke tarihinin en büyük sınır dışı' operasyonunu yapacak

ABD'nin Meksika sınırındaki yasa dışı göçmen krizi sürüyor. Eski ABD Başkanı Trump, Nevada eyaletinde yaptığı toplantıda yasa dışı göçmenleri sınır dışı edeceğini sözünü yineledi.

Eski ABD Başkanı Trump'tan 'göçmen' açıklaması: Seçilirse 'ülke tarihinin en büyük sınır dışı' operasyonunu yapacak

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Nevada eyaletinde seçim kampanyası için düzenlediği toplantıda göçmenleri ülkeden göndereceğini belirtti. 

CNN'in haberine göre Trump, göçmenlerin ABD'yi işgal ettiğini belirtti ve seçilirse "ülke tarihindeki en büyük sınır dışı" olacağına ilişkin söz verdi. 

POLİTİKALAR GENİŞLETİLECEK

Trump, göçmenlere ilişkin politikalarının genişletileceğinin belirterek, "federal kolluk kuvvetlerinin büyük bir bölümünün göç ile ilgili birimlere aktarılmasının yanı sıra ülke dışındaki kuvvetlerin de bir kısmının güney sınırına çekileceğini" söyledi. 

ABD, MEKSİKA SINIRINDA YASA DIŞI GÖÇMENDE ARTIŞ

ABD, Meksika sınırındaki yasa dışı göçmenlerin kontrolünde iki noktada da demir yolu operasyonlarını durduruyor.

Gümrük ve Sınır Muhafaza Biriminden (CBP) yapılan açıklamada, ABD'ye yasa dışı giren göçmenlerin sayısının arttığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, düzensiz göçmenlerin kontrolü için bölgeye personel yönlendirilmesi amacıyla ülkenin Meksika ile sınırı olan Texas eyaletine bağlı El Paso ve Eagle Pass kentlerindeki uluslararası demir yolu geçiş köprülerinde operasyonların geçici durdurulacağı duyuruldu.

Sınır güvenliğinin gerektiği şekilde öncelik olmaya devam edeceği vurgulanan açıklamada, göçmen sayısındaki artışın ulusötesi suç örgütleri ve kartellerin insanları yanlış bilgilendirmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, göçmenleri Meksika'dan yük trenleriyle getiren kaçakçılık örgütlerinin son zamanlarda yeniden canlandığına işaret edildi.

Bu durumun ele alınması ve bölgeye personel takviyesi için ilave önlemler uygulandığı bilgisine yer verilen açıklamada, uygulamanın yerel saatle 08.00'de yürürlüğe gireceği kaydedildi.

CBP, 28 Ekim'de Meksika'dan ABD'ye yasa dışı geçişlerde en yoğun koridor olarak bilinen Eagle Pass'ta bulunan sınır kapısındaki iki köprüden birini araç girişlerine kapatmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Donald trump Kaçak