Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Firma yöneticisi gözaltından kaçtı: Nijerya ve Binance karşı karşıya

Nijerya, kripto para firması Binance'e vergi kaçakçılığı nedeniyle dava açtı.

Firma yöneticisi gözaltından kaçtı: Nijerya ve Binance karşı karşıya

12PUNTO DIŞ HABERLER

Nijeryalı yetkililer pazartesi günü kripto para borsası şirketi Binance'e dört vergi kaçakçılığı suçlamasıyla dava açtı ve şirketin geçen hafta gözaltından kaçan bir yetkilisini tutuklamak için Interpol ile işbirliği yaptığını söyledi.

Suçlamalar, Nijerya'nın para birimini manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunulduğu iddiasıyla şirketin Nijerya ofisinde yürütülen bir soruşturmanın ardından geldi.

Nijerya Federal Gelir İdaresi pazartesi günü yaptığı açıklamada, Binance'in şirket gelir vergisini ödememek, katma değer vergisini ödememek, vergi beyannamesi verme yükümlülüklerine uymamak ve Binance kullanıcıları için vergi kaçakçılığını kolaylaştırmak suretiyle dört vergi yasasını ihlal ettiğini belirtti.

Hükümet ayrıca Binance'in vergi kaçırma amacıyla gerekli resmi kayıt işlemlerini yaptırmadığını da bildirdi.

Binance geçmişte Nijerya'da herhangi bir yanlışlık yapıldığını reddetmişti. 

Nijeryalı yetkililer 26 Şubat'ta şirketin iki yöneticisi ABD vatandaşı Tigran Gambaryan ve İngiliz Kenyalı Nadeem Anjawalla'yı gözaltına aldı.

Sosyal Adalet Merkezi kurucusu Eze Onyekpere, yöneticilerin tutuklanmasını beklediklerini dile getirdi.

Onyekpere şu ifadeleri kullandı:

"Nijerya yasalarını ihlal etmiş olmaları şaşırtıcı olmamalı. (Binance) Yöneticilerini yasaları ihlal etmekle suçlayan tek ülke Nijerya değil. Yapılacak tek makul şey, onları mahkemeye çıkarmak ve kendilerine kendilerini savunma fırsatı vermek."

FİRMA YÖNETİCİSİ GÖZALTINDAN KAÇTI

VOA'nın haberine göre, pazartesi günü, ulusal güvenlik danışmanının ofisi Anjawalla'nın gözaltından kaçtığını duyurdu. Yetkililer, Anjawalla'nın tutuklanması için uluslararası polisle(Interpol) birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

Binance şirketinin yöneticileri, basına yaptığı açıklamada, yetkililerinden birinin artık gözaltında olmadığının farkında olduğunu söyledi.

Nijeryalı yetkililer, ekonomiyi canlandırmak amacıyla geçen yıl para birimi kontrolleri de dahil olmak üzere bir dizi reform başlatmıştı.

Ancak reformların başlamasından aylar sonra Nijerya para birimi 'naira' değerinin yaklaşık yüzde 70'ini kaybetti. Yetkililer, Binance gibi şirketlerin para birimini manipüle etmeye çalıştığını iddia ediyor.

AFP News'a konuşan kamu maliyesi uzmanı Isaac Botti, hükümetin Binance gibi sistemi kendi çıkarları doğrultusunda kullanan firmalara karşı bu kadar ihmalkar davranmaması durumunda böyle bir olayın mümkün olmayacağını vurguladı.

Botti, "Sistemimiz geçirgen olacak şekilde tasarlandı ve bu adamların elde ettiği avantaj da bu. Sistemi anlıyorlar. Aklı başında bir iklimde sisteminizde bu tür gözenekliliğe yer açmazsınız" dedi.

Bu ayın başlarında Binance, Nijerya'nın yerel para birimindeki tüm işlemleri ve alım satımları sonlandırmış ve kalan bakiyelerin otomatik olarak ABD dolarına sabitlenmiş bir kripto para birimi olan tether'e dönüştürüleceğini açıklamıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

binance Nijerya Kripto para