Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gizemli berber cinayetleri. 1 günde 6 berber

Kuzey Veziristan’da berber olarak çalışan 6 kişi kaçırıldıktan bir gün sonra bir nehir yakınında öldürülmüş halde bulundu. Yerel polis, pazartesi akşamı evlerinden kaçırıldıktan bir gün sonra, salı sabahı Kuzey Veziristan'da bir nehrin yakınında öldürülen 6 berberin cesedini buldu.

Gizemli berber cinayetleri. 1 günde 6 berber

Afganistan sınırında bulunan bu bölge, geçmişte El Kaide ile bağlantılı Afganistan, Orta Asya ve Çin’den gelen Taliban militanları için önemli bir konumda. Bölge son yıllarda şiddet olayların artmasına şahit oluyor. 

Olayın sorumluluğunu üstlenen bir taraf olmadı, ancak Afganistan Taliban’ından farklı olarak Pakistan Taliban grubu daha önce sakal tıraşı yapan berberleri öldürmüştü. 

Bu olay, Taliban’ın daha önce yaptığı şey olan aynı bölgedeki bir kız okulunun bazı bölümlerinin yakılmasından birkaç gün sonra geldi.

"TALİBAN'IN YASAKLARINA UYMADIKLARI İÇİN ÖLDÜRÜLDÜLER" İDDİASI

Yerel polis yetkilileri Pakistan Talibanı’nın bir süredir yerel berberlerin sakal tıraşı yapmalarını engellediğini belirtti. 

Cinayetlerin bu yasakla bağlantılı olabileceğini söyleyen yetkililer “Şu an öldürülen berberlerin Pazar bölgesindeki dükkanlarında sakal tıraşı yapıp yapmadıklarını araştırıyoruz” dedi. Ölen berberlerin hepsinin Kuzey Veziristan’ın Mir Ali şehrinde çarşılarda dükkanları vardı.

Taliban’ın 2021 yılında Kabil’i ele geçirmesinden sonra Pakistan Taliban hareketi, Pakistan topraklarında ilerlemeye başladı. Bundan sonra Afganistan-Pakistan sınır bölgelerinde adam kaçırma, hedef odaklı cinayetler, intihar saldırıları ve gasp sıradan hale geldi.

Polis berberlerin öldürülmesinin arkasında Pakistan Taliban’ının olup olmadığından emin olmadıklarını ifade etti.

Kuzey Veziristan’da bir berberin öldürülmesinden birkaç gün önce bölge Mir Ali şehrinde işçilerin öldürülmesine tanıklık etti. Öldürülen berberlerin cesetlerinin bulunmasından sonra Kuzey Veziristan bölgesi korkunun pençesine düştü.



Haber Kaynağı : 12punto

Afganistan Cinayet Pakistan Taliban yasak